Andres Vereecke zorgt voor Belgisch kleur in Compiègne

Andres Vereecke zorgt voor Belgisch kleur in Compiègne

In het Franse Compiègne is Andres Vereecke uitstekend van start gegaan in de internationale competitie. Zijn ochtend startte hij op het podium en die goede vorm zette hij verder tot in de kwalificatieproef. 

Vereecke kwam in de CSI1* 1.30m ochtendrubriek aan de start op In the Mood. De 16-jarige merrie van Winningmood bleef van de balken af en landde met haar ruiter op de derde plaats. Voor hen op twee kwam de sBs ruin Henzo Ti de L'Epinette (Button Sitte) onder plaatselijke combinatie Alexis Gourdin. Binnen de top tien sprong Oville van de Kornelishoeve (Deauville T&L) naar acht met Helena Head. 

In de CSI3* 1.45m proef zadelde Vereecke Call me de Muze Z. Met de Zangersheide merrie van Clarissimo Z bleef de Belg wederom foutloos en stevende af op de achtste plaats. Yves Vanderhasselt zorgde mee voor wat Belgisch kleur en loodste Nikita van de Koekelberg (Loro Piana Filou de Muze, fokker: Luc Vermeir) naar veertien. De overwinning kwam in handen van Julien Epaillard en Cancun Torel Z (Cosinhus).

Marine Scauflaire zorgde voor brons in de CSI3* 1.40m rubriek in het zadel van Snapchat van de Broekkant Z (Hunter's Scendix). De Zangersheide merrie Chipo Lata Z (Cicero Z) van fokker Margo van den Hoogen ging hen vooraf op twee met Nicolas Toro. Op vier kwam Victor Bettendorf met Kenia Heureka Z (Kassander van't Roosakker). 

Resultaten




F. ©: 1clicphoto