Andres Vereecke opnieuw sterk in Lier

Andres Vereecke opnieuw sterk in Lier

Na de jonge paarden rubrieken eerder deze dag in Lier, was het deze namiddag weer de beurt aan de rest van het internationale deelnemersveld om hun kunnen te tonen. Tijdens het 2* 1.35m nummer sprong Andres Vereecke opnieuw het podium op. Hij werd samen met de 13-jarige Basha (Larimar) knap derde.

Ruim dertig deelnemers slaagden er in alle balken in de lepels te laten liggen, al bleek de tijd een net iets lastigere factor voor sommigen. Bovenaan het klassement zorgden Yoni Van Santvoort en Noëlle Van Der Velde voor een Nederlands feestje met hun twee KWPN vosmerries, waarna Andres Vereecke als derde het podium ook wat Belgisch kleurde. Van Santvoort stuurde de 9-jarige Ileva S (Andiamo) naar winst in 27.38 seconden, net een halve seconde voor Van Der Velde en de 10-jarige Haricot Verts (Nabab de Reve). Anders Vereecke eindigde op Basha als derde en laatste met een tijd onder 28 seconden, en veroverde zo het brons.

Net buiten het podium plaatste Kasper De Boeck zich in het zadel van de 9-jarige BWP ruin Nepal S (Kannan) als vierde in een tijd van 28.32 seconden. De top vijf werd afgesloten door de Oekraïense  Anastasia Bondarieva en de 8-jarige Selle Français merrie Esthelte du Cellier LA (Balou du Rouet).

Vind de volledige uitslag hier.