Andres Vereecke en Noyelle vd Begijnakker leveren klasse af in GP-kwalificatie Oliva

Andres Vereecke en Noyelle vd Begijnakker leveren klasse af in GP-kwalificatie Oliva

De Belgische combinaties weten naar goede gewoonte in de Grote Prijs kwalificatie van Oliva hun stempel te drukken. Andres Vereecke was net als deze ochtend de Belgische afgevaardigde in de 1.45m rubriek. 

Vereecke had voor deze opdracht de 11-jarige Noyelle vd Begijnakker onder het zadel. De BWP merrie van Kannan bleef van het hout af en werd door haar ruiter naar de zevende plaats geloodst. Met slechts enkele honderdsten verschil volgde Leonie Peeters op de voet met Belanda (Cristo 5) en werd achtste. De BWP ruin van Vigo d'Arsouilles, Vigalio Sho Z kwam met de Nederlander Gert Jan Bruggink op negen. 

De overwinning kwam in Duitse handen en was voor Nicola Pohl in het zadel van Arlo de Blondel (Tlaloc M). Het duo bleef anderhalve seconde voor op Stephan de Freitas Barcha met Chevaux Hex Lup Imperio Egipcio. Joseph Clayton besloot met Commissaire S (Comme il Faut) op drie. 

Resultaten


Fabienne Daigneux-Lange en Maxim Godecharle scoren in Silver Grote Prijs-kwalificatie

Fabienne Daigneux-Lange wist in deze rubriek met Zangersheide-merrie Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Ruoet) op een tijd van 62.24s naar de zevende plaats te rijden. Op de voet volgde landgenoot Maxim Godecharle met Prima vd Bisschop (Galisco Van Paemel). Met een tijd van 62.27s landde de combinatie op de achtste plaats. 

De eerste plaats was voor de Duitser Gerrit Nieberg met Solaia (Stakkato Gold), die op een tijd van 58.85s door de chrono reed. De Deense Karoline Sloth Kjaer volgde met Billy Bud (Cevin Z) op twee. De derde plaats was voor Britse Carmen Edwards met Feel The Wind Semilly (Kannan). 

Zilver voor Charlotte Tournay in Bronze 1.35m

Samen met Harley Sitte (Boston Sitte, fokker: Daniel Boudrenghien) kon Charlotte Tournay in de Bronze 1.35m naar de tweede plaats rijden. Met een tijd van 65.84s moest ze de Britse Megan James voorlaten. Zij deed het samen met Good Luck Turkish op 63.53s. Het brons van deze proef was voor Jesse Berkers met Aragon Happhira (Corland). 



F. ©: 1clicphoto