Pedro Veniss' tophengst Boeckmanns Lord Pezi Junior naar Abdullah Alsharbatly

Pedro Veniss' tophengst Boeckmanns Lord Pezi Junior naar Abdullah Alsharbatly

Dat Abdullah Alsharbatly een goed oog heeft voor goede paarden is geen geheim meer. De Saoedische ruiter, momenteel gerangschikt op de 56e plaats in de Longines Ranking, voegde onlangs Boeckmanns Lord Pezi Junior toe aan zijn team van paarden.

De vijftien jaar oude hengst van Lord Pezi begon zijn internationale carrière onder het zadel van de Duitse Hartwig Rohde, die de teugels overdroeg aan Marco Kutscher aan het einde van 2018. Kutscher bracht hem tot het 4* niveau totdat Pedro Veniss begin 2020 plaatsnam in het zadel.

De Braziliaanse ruiter behaalde twaalf overwinningen en stond in totaal 25 keer in de top drie. Hun grootste overwinning samen was tijdens de CSIO5* Nations Cup Final in Barcelona, maar ook vijf Grand Prix staan op hun naam. De CSI5*-W 1.60m Longines Ranking World Cup in Madrid, Spanje was hun laatste show samen, omdat Sergio Alvarez Moya begin 2024 de hengst overnam.

Nu is het Abdullah Alsharbatly die Boeckmanns Lord Pezi Junior zal berijden. De Saoedische ruiter zei: "Lord Pezi Jr is een geweldig paard. Ik verwacht een mooie toekomst voor ons samen, hopelijk met veel (Grand Prix) overwinningen, maar ook geweldige resultaten voor mijn land."



Bron: Equnews