Aaron Tijskens en Louke Baeten delen het podium in Grote Prijs Bonheiden

Aaron Tijskens en Louke Baeten delen het podium in Grote Prijs Bonheiden

Bij Jumping Bonheiden werd de tweede week van de Spring Tour afgerond door de CSI2* 1.45m Longines Ranking Grote Prijs. Heel wat Belgische combinaties drukten hun stempel in deze proef met Aaron Tijskens en Louke Baeten op het podium. 

Tijskens was in het zadel van Hurricane (Untouched) een van de elf combinaties in de barrage. Het duo bleef van het hout af en finishte met 38,47s op de klok. Louke Baeten en Pegina vd Bisschop (Comme il Faut) volgden foutloos met een tijd van 38,47s. Voor Wilm Vermeir werd de snelste chrono geregistreerd. Hij stuurde de 8-jarige Bamako de Muze-dochter Belle Amie vd Dassenheide Z naar een tijd van 36,78s maar een balk in het zand hield hen van de overwinning. Er kon een Belgisch podium zijn was het niet voor de Zwitserse Tamara Schnyder die met California Dream TS (Carambole) een foutloze rit in 37,15s zegevierde. 

Jules van Roosbroeck zagen we op zes terug met de 11-jarige BWP merrie Nanta, een dochter van Elvis ter Putte uit eigen fokkerij. De top tien werd besloten door Ann Carton-Grootjans, die op Kayenne Z (Kannan) de laatste Belgische combinatie in de barrage was. 

Resultaten