Aagje Verboven is de beste in aartsmoeilijke hoofdrubriek Groentenjumping

Aagje Verboven is de beste in aartsmoeilijke hoofdrubriek Groentenjumping

Op het gedeelte van de VOR tijdens de Groentenjumping in Sint-Katelijne-Waver wist Aagje Verboven alle concurrentie achter zich te laten in de 1m15 hoofdrubriek. Ook Tess Buts en Vinz De Weerdt wisten een overwinning op hun naam te schrijven.


Van de negen combinaties die aan de start kwamen in de 1m15 hoofdrubriek, wist niemand een foutloze ronde neer te zetten. De snelste met één springfout was Aagje Verboven, zij reed naar de overwinning met Hilton vd Kwekenhoeve (v. Nonstop). Ruim één seconde trager waren Aurélie Hoskens en Kay - H (v.  Harley Vdl) en Jade Vanstallen werd derde met onder het zadel Romantique. In het zadel van Pickwick vd Withoeve (v. Cambio) wist Axl Renders naar een vierde plaats te rijden en Ine Vervliet werd vijfde met Madison Van De Hemelseschoot (v. Inshallah De Muze).

In de 1m05 rubriek snelde Tess Buts naar de winst met haar 22 jarige merrie Brooklyn Haskia (v. Poor Boy). Met amper elf honderdsten verschil werd Mao Lixin tweede met Sirius de la Lavey en verwezen zo Lynn Caluwaert en Hedjaz DK Z (v. Hooch DK) naar een derde plaats. Lauranne Spits en Sara De Boeck vervolledigden de top vijf, Spits werd vierde met onder het zadel Sweet Life Dwerse Hagen (v. Nixon van t Meulenhof en De Boeck werd vijfde met sunny dwerse hagen (v. leandro vg). Vinz De Weerdt sprong naar een eerste en tweede plaats in de 1m05 rubriek die eerder gereden werd. Van de zeven combinaties die aan de start kwamen wist De Weerdt als enige dubbel foutloos te blijven. Met Skybreaker Van Den Kievit (v. Ulk D ete x Kanshebber) werd hij eerste en tweede werd hij met Tintin Van Den Kievit (v. Magic Cornflakes). Nora Van Haelst werd derde met één springfout in de barrage, zij zadelde Road Runner Van De Bucxtale (v. Machno Carwyn).

In de 95cm was Liselotte Peeters de beste met Unique van het Gravenhof (v. Winner E). Het duo bleef ongeveer anderhalve seconde voor op Sacha Doms met Sancordia (v. Sandro Boy). Anouchka Dierckx reed Famous (v. Numero Uno) naar de derde plaats. Juna de Bontridder opende de lijst buiten het podium met Ginger van T Hemeldonk (v. Landor S), Linde Thielemans volgde op vijf met Roja SKB Z (v. Rexar du Houssoit). 


Bekijk de resultaten hier