Michèle Lievens en Leander Cools scoren in Pro Tour Quesnoy

Michèle Lievens en Leander Cools scoren in Pro Tour Quesnoy

Manege du Quesnoy opende dit weekend zijn deuren voor de WVUR Pro Tour. Michèle Lievens sprong naar de overwinning in de hoofdrubriek en Leander Cools reed naar goud en zilver in de 1m10 rubriek. Bij de pony's was Apolline Vanoverberghe de sterkste.

In de 1m20 rubriek van de Pro Tour kwamen 34 combinaties aan de start. In het zadel van Figaro De L aulne (v. Qody De Saint-aubert) sprong de amazone Michèle Lievens naar de overwinning. Ze werd op de voet gevolgd door David Vantomme met Phénomène van t Siamshof, die tweede werden. Femke Deny reed met Anton Z (v. Adorado) naar de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Louis Beeckman met Pleasure Van De Dashoevev (v. Hunters Cloney s Pleasure) en Louise Delbeke met Félicitée (v. Qody de saint-aubert).

Leander Cools wist zich naar een eerste en tweede plaats te rijden in de 1m10 rubriek van de Pro Tour. De overwinning nam hij in het zadel van Galopin van daco (v. Aertbreaker) en tweede werd hij met Honneur van Daco (v. T Is Voltaire D 01). Luc Vandermeersch moest genoegen nemen met een derde plaats, hij zadelde Diana Top Painbenit (v. Top Gun Semilly). Net buiten de top drie sprong Hanne Borra naar de vierde plaats met Largo Winch Virchel Z (v. Lando) en Helene Vandecasteele vervolledigd de top vijf met onder het zadel Kayzer de la Ténacité (v. Leffe van t Bergske).

Fun Tour Paarden

In de 1m10 Fun Tour bij de paarden kwamen er negen combinaties aan de start. Drie combinaties wisten dubbel foutloos te blijven, waarvan Lelia Delneste die naar de overwinning reed met ismene de la saveniere (v. Coeur de Cachas). Ze liet Yenthe De Glas en Queen Vh Kuregoed.(v. Fantomas de Muze) achter zich op twee. De derde plaats was voor Fannie Desprez met onder het zadel Kadans Van de Kapel (v. Cigaret JV H Z). 

Kristof Vervaecke wist met twee paarden de top vijf te vervolledigen. Vierde werd hij met Koetsierke Van T Neerhof en vijfde met Limosa Van Het Kritrahof (v. For passion d'ive z).

In de 1m Fun Tour bij de paarden snelden Ruben Baekelandt en Innie (v. Winningmood van de Arenberg) naar de winst in een tijd van 36.37 seconden. Twintig honderdsten verschil met op een tweede plaats Danaë Van Cauwenberg en Julea (v. Harley VDL). Diede Callens en Cahors De Fribois B Z (v. Cachas) vervolledigden de top drie. De vierde en vijfde plaats waren voor Bram Bruyneel en Hanne De Praeter, Bruyneel werd vierde met Marne Dc Dm en De Praeter werd vijfde met onder het zadel Nivano VH Trichelhof (v. Nescio).

Fun Tour Pony's

In de 1m10 Fun Tour bij de pony's konden er twee combinatie een dubbele foutloze ronde neerzetten. Apolline Vanoverberghe was de snelste met haar Moustache en reed ruim zes seconden sneller dan Laurence Declercq en Harmonie Du Levant (v. Uhland D Aven), die op twee kwamen. Zita De Wilde werd derde in het zadel van Unlimited Dee van de Eekhoek (v. Kanshebber). Jitske Vantieghem kwam op vier met Coolfin king of Hearts (v. Village King) gevolgd door Luca Deneulin en Waddenhoek's Sanne (v. Jurjen H) op vijf.

Zita De Wilde reed naar de overwinning en een vierde plaats in de 1m rubriek, winst nam ze met Orchid s Nanette (v. Kantje s Carlando) en vierde werd ze met L Eros van het Eikerhof (v. Lamento III). Dylana De Wannemaeker nam met Mieske de tweede plaats voor haar rekening terwijl Chazmay Loose Aernoudt derde werd op Mellaer's Louisiana Red Star (v. Silverlea Simply Red). Estelle Pieters bleef ook dubbel foutloos maar wist haar net niet te plaatsen met Laura en werd vijfde.


Bekijk hier de resultaten