Zelfstandigen aan het woord tijdens de Corona-crisis ... Fototrailer

Zelfstandigen aan het woord tijdens de Corona-crisis ... Fototrailer

Al 11 jaar is Roy Maurice Provoost een bekend gezicht op het wedstrijdterrein met zijn FoTotrailer stand. Maar ook voor deze fotograaf zijn de gevolgen van de afgelaste evenementen momenteel wel merkbaar. “In normale omstandigheden hoef ik zelf niet achter werk aan, maar ik merk wel dat het momenteel wat rustiger is”.

In de praktijk draait FotoTrailer niet ieder weekend een evenement, met de opdrachten die daarnaast nog binnenkomen is dit ook niet nodig. FotoTrailer levert namelijk het totaal plaatje van de fotoshoot, tot het afdrukken van grote en kleine foto’s en ook het ophangen op locatie. Hier komen met regelmaat veel spontane aanvragen voor binnen en staat de agenda ook mee vol. “Normaal zijn we dagelijks veel op pad, we netwerken met verschillende ruiters en bezoeken veel stallen. Dat ligt nu eerder stil. Mensen wachten af of verplaatsen liever de huidige afspraken. Daarom moet ik nu zelf iets actiever bezig zijn”, vertelt Roy.

Zo zijn er er sinds de impact van het Corona virus minder spontane telefoontjes voor shoots of opdrachten. Op dit moment zijn we nog wel veel onderweg om de al gemaakte opdrachten af te werken. Daarnaast ben ik nu wat meer aanwezig op kantoor. Hij concludeert echter dat deze situatie op lange termijn niet houdbaar is en dat er snel extra opdrachten moeten bijkomen.

De onkosten gaan wel gewoon door tijdens het corona virus. De huur van het bedrijf moet betaald worden, het personeel moet betaald worden en de printers moeten onderhouden worden.

Een back-up plan heb ik niet gemaakt. Mijn plan is om gewoon hard door te blijven werken, maar ik blijf bij mijn specialisme en ga niet beginnen aan het maken van bedrijfsfilms bijvoorbeeld. Een tip voor de professionele paardensport fotografen die hij mee wil geven is het blijven netwerken! Onderhoud je Social Media en vooral je contacten.

Veel fotografen in de paardensport hebben op dit moment geen werk meer, door de afgelaste wedstrijden. Voor FotoTrailer ligt dit dankzij de printopdrachten anders. De fotoshoots, de printopdrachten van kleine/grote foto’s of leddoeken en het ophangen van de foto’s gaat allemaal gewoon door. Wij komen met maximaal twee personen op een bedrijf, waardoor de richtlijnen van het RIVM nauw opgevolgd worden.

Op de vraag tijdens welk evenement hij het liefste fotografeert, is het antwoord CSI Ommen. “Dit evenement van de familie Schuttert heeft een zeer gemoedelijke sfeer en voelt niet commercieel aan. Voor de ruiters en de fotografen wordt van het ontbijt tot het diner alles geregeld. Je merkt ook aan het publiek dat zij er graag komen, wat je weer terug ziet in de sfeer van het evenement. De ambiance en visueel gezien met de achtergrond voor de foto’s brengt deze fotograaf ieder jaar weer terug naar dit evenement.