Gaudiano relativeert ... "Ik heb gelukkig nog super goede paarden..."

Gaudiano relativeert ... "Ik heb gelukkig nog super goede paarden..."

De teleurstelling was groot voor de Italiaanse springruiter, Emanuele Gaudiano. De Italiaan stond achtste op de de ranglijst van de Wereldbeker maar hoorde toen dat de finale in Las Vegas werd afgelast. De FEI sprak met de Italiaanse springruiter over zijn seizoen en zijn ambities.

"Ik blik terug op een geslaagd seizoen," vertelt Gaudiano. Samen met Chalou beleefde de Italiaan een topseizoen. "Het was fijn dat het aan het begin van het seizoen al zo goed ging in Verona" vertelt Gaudiano. "Ik vind het fantastisch om voor Italiaans publiek te rijden."

"Het was echt een teleurstelling dat we geen Olympische kwalificatie haalden met het Italiaanse team, maar gelukkig lukte het wel om me individueel te kwalificeren" vertelt de springruiter aan het FEI. "Chalou is in geweldige vorm en dat is het belangrijkste. Hij is een fantastisch paard, heel voorzichtig en we verbeteren nog steeds."

"Ik was niet van zinnes hem mee te nemen richting Las Vegas, daar is de piste te klein voor." gaat Gaaudiano verder."Bovendien zijn we met het oog op Tokio aan het trainen op outdoorwedstrijden. Ik heb geluk dat ik een aantal goede paarden heb en ben erg positief over hoe ze zich ontwikkelen."

bron: FEI