Zangersheide blijft derde stamboek van de wereld. Crack de Nyze is Belgische ambassadeur!

Zangersheide blijft derde stamboek van de wereld. Crack de Nyze is Belgische ambassadeur!

Op de nieuwe WBFSH ranking blijft Julien Epaillard's Donatello d'Auge als nummer één staan bij de springpaarden. Bij de stamboeken neemt het Franse Selle Français de koppositie over van het Holsteiner Verband. Het Zangersheide stamboek houdt stand op de derde plaats in de ranking.

Susana Epaillard Garcia Cereceda's gefokte, Donatello d'Auge (Jarnac) blijft de nummer één van de WBFSH ranking voor springpaarden. Kent Farrington zijn Belgisch-gefokte, Zangersheide-ruin, Crack de Nyze (Comilfo Plus Z, fokker: Nijs), momenteel genaamd Landon, volgt op de tweede plaats voor Henrick von Eckermann zijn KWPN-merrie, Iliana (Cardento, fokker: J.A.M. Bocken).

In de individuele top vijf volgt Harrie Smolders zijn Monaco N.O.P. (Christian 25), voor von Eckermann's King Edward (Edward 28), komende uit de fokkerij van Wim Impens.

Zangersheide blijft in top drie!

Bij de stamboeken neemt het Selle Français de leiderpositie over met beste ambassadeur Donatello d'Auge.  Vorige maand nog op één, volgt het Holsteiner Verband met Monaco N.O.P. (3) als beste ambassadeur op de tweede plaats. Zangersheide bezet de derde plaats met Landon (ex. Crack de Nyze) en Dexter Fontenis Z (Diarado) als beste ambassadeurs.

Het Nederlandse KWPN-stamboek volgt op vijf voor de voormalige nummer één, BWP.