Ben Thiry niet te stoppen tijdens provinciaal LRV kampioenschap

Ben Thiry niet te stoppen tijdens provinciaal LRV kampioenschap

Slechts Ă©Ă©n van de twintig deelnemende combinaties in de klasse Zwaar slaagde er in om de twee parcoursen foutloos af te leggen. Er kwam dus helaas geen barrage op het provinciaal kampioenschap van LRV Brabant.

Als het over provinciale kampioenschappen gaat, dan is Ben Thiry van LRV Orsmaal daar. Ben bleef twee keer foutloos met zijn Rocco vd Bisschop (v. Chaccoon Blue) en won voor Stijn Crassaerts van de organiserende vereniging Moorsel-Tervuren. Stijn had zijn zelf gefokte en opgeleide Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van’t Ruytershof) onder het springzadel. Ben Thiry plaatste Qamiro van het Dorpelhof (v. Vigo d’ Arsouilles)  op plaats drie. Ook dit paard werd gefokt door Stijn Crassaerts en da is op zijn minst opmerkelijk te noemen.  Marie-Julie De Neve (LRV Grimbergen) reed Denia van Hemelsoet BG Z (v. Diarado) naar plaats vier in het kampioenschap. Plaats vijf is voor Dries Vanthienen (LRV Kortenaken) met Elordonne S (v/ Lord Z).

In de klasse Midden sprongen twee combinaties naar barrage na twee basisomlopen. Silke Janssens (LRV Tienen) met Nini van het Kluizebos en de onvermijdelijke Ben Thiry met de zelfgefokte Riane TB (v. Lavalino ter Klomp).  Het was Ben Thiry die het dankzij een foutloze barrage haalde. Silke Janssens reed naar zilver, voor Leon Van Biesen van LRV Opwijk met Ray van de Blauwaert (v. Elvis ter Putte).  In de klasse Licht gaat het provinciale erelint naar Arno Costermans (LRV Bekkevoort) met Sissi van ’t Elzenhout (v. Echo van Neerenbosch).

bron: LRV.be / F. © LRV