Westfaalse springpaarden en fokmerries in trek bij Westphalian online auction

Westfaalse springpaarden en fokmerries in trek bij Westphalian online auction

Achttien tweejarigen en negen drachtige fokmerries met een springafstamming waren vanavond te koop in het Westfälisches Pferdestammbuch. 81 procent daarvan wisselde van eigenaar. In totaal bracht het Westfälisches Pferdestammbuch 221.500 euro op. De populairste jonge belofte was een zoon van Dakar VDL/Hors la Loi II, die voor zijn nieuwe eigenaren 23.000 euro waard was. Een dochter van Cornet Obolensky was de duurste fokmerrie met een hamerprijs van 10.000 euro.

De toeschouwers bij de schermen hoefden niet lang te wachten op de duurste youngster van deze avond. Met kopnummer 1 steeg Patrick op naar de top van de prijslijst. De zoon van Dakar VDL/Hors la Loi II (fokker: G. Popken, Nederland; exposant: Daniela Brink, Neuenkirchen) wekte internationale belangstelling. De talentvolle schimmelhengst maakt de reis naar Australië voor een hamerprijs van 23.000 euro.

Ook de grens van 20.000 euro werd doorbroken door de Diaron/Chacco Blue-zoon met hoofdnummer 8. Dia Chacco (fokker: Markus Hillemeier, Delbrück; exposant: PFERD24 GmbH, Lienen) komt uit een zeer succesvolle moederlijn die al het succesvolle springpaard Domenco heeft voortgebracht, die voor België op de CSI4*-wedstrijden startte. Na een spannend biedingsduel tussen Groot-Brittannië en Oekraïne ging hij voor de hamerprijs van 20.000 euro over in Oekraïense handen. Met een totale omzet van 177.250 euro voor de 16 verkochte jonge paarden investeerde het internationaal geïnteresseerde publiek gemiddeld 11.078 euro in hun toekomstige springtalent. De helft van de verkochte paarden begint zijn carrière buiten Duitsland.

Negen fokmerries completeerden het lot van deze online veiling. Ze zijn drachtig van succesvolle hengsten en verwachten allemaal een veulen voor 2023. Cornetta (fokker: Heinz-Josef Beermann, Ladbergen; exposant: Annette Beermann, Ladbergen) wekte met het kopnummer 20 de hoogste verlangens op met een hamerprijs van 10.000 euro. De vierjarige schimmelmerrie van Cornet Obolensky/Stakkato is voor 2023 drachtig van Meganus PS. Van de aangeboden fokmerries wisselden er zes van eigenaar. Vier daarvan zullen volgend jaar in het buitenland hun veulens ter wereld brengen. Met een gemiddelde hamerprijs van 7.375 euro genereerden zij een totale omzet van 44.250 euro.

Voor liefhebbers van dressuurpaarden wordt het over een week spannend. In een andere online veiling komen 29 tweejarige dressuurpaarden en vier drachtige fokmerries te koop. Bieden op de zeer interessante kavel kan van 10 tot en met 14 november. Foto's en video's van de aangeboden paarden zijn al online te bekijken op onlineauction.westfalenpferde.de.


Credits foto: Reckimedia