Terugblikken: Antwerpen, Lummen en Versailles kleuren April en Mei voor een laatste keer

Terugblikken: Antwerpen, Lummen en Versailles kleuren April en Mei voor een laatste keer
We blikken al enkele dagen terug op het voorbije jaar. De Belgische deelnemers wisten heel wat knappe prestaties neer te zetten in 2017. Maar ook de organisatoren blonken uit op wereldniveau. En dat op alle 'levels'.

April 2017 stond volledig in het teken van de start van de Longines Global Champions Tour en de CSI5* Jumping Clash Challenge in Antwerpen. Jan Claeys en Wilm Vermeir startten hun April maand met overwinningen op internationaal niveau. Ondertussen scoorde Catherina Van Roosbroeck tijdens de Z-tour in Zangersheide en Niels Bruynseels bij de start van de Longines Global Champions tour in Mexico.

Op een regionaal niveau waren de ogen gericht op de lokale VOR groentenjumping, waar Danny Van Es naar de overwinning snelde in de Gold League rubrieken. Toch was het summum van paardensport er tijdens de JumpingClash Challenge in Antwerpen.

Lokale en internationale combinaties streden er zij aan zij tijdens aan de schelde. Motorsport werd er verenigd met paardensport (en een beetje Equnews ... ). Michael Whitaker greep uiteindelijk de overwinning.

Nadien werd de aanzet van de mei-maand gegeven met de prachtige CSIO Nations Cup in de achtertuin van Peter Postelmans. Op dat moment nog niet duidelijk dat het de laatste editie zou zijn.

Op Franse bodem hield Gudrun Patteet de Belgische eer hoog tijdens de eerste (en tevens voorlopig ook laatste editie) van de vijfsterren wedstrijd in Versailles.