Levende legende Michael Whitaker wint sensationele Grand Prix van Antwerpen

Levende legende Michael Whitaker wint sensationele Grand Prix van Antwerpen
In Antwerpen werd zonet de Grote Prijs van de 5* ster competitie afgewerkt. Met de beste 12 combinaties uit de eerste ronde, beloofde het alvast een erg spannende rubriek te worden. Het ging hard tegen hard, maar uiteindelijk was het Michael Whitaker die met Jb's Hot Stuff (f. Locarno) naar de overwinning reed. Hij sprong een dijk van een ronde in 37,20 seconden. Hiermee bleef hij nipt Daniel Deusser voor.

Deusser eindigde met Cornet d'Amour (f. Cornet Obolensky) op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,57 seconden. Piergiorgio Bucci eindigde met Casallo Z (v. Casall) op de derde plaats. Bucci moest als laatste in de ring en zette nog alles op alles om de overwinning op het laatste moment nog af te snoepen van Whitaker. Hij finishte uiteindelijk in 37,73 seconden, goed voor de bronzen medaille.

Henrik von Eckermann en Cantinero (v. Cento) eindigde op de vierde plaats. Penelope Leprevost werd de beste amazone op de vijfde plaats. Zij reed Vagabond de La Pomme (v. Vigo D'Arsouilles Stx) naar de eindmeet in 38,62 seconden.

Gudrun Patteet werd de beste Belg op de zesde plaats. Zij sprong een foutloze ronde met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) onder het zadel en finishte in 39,33 seconden.

Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) eindigden op de tiende plaats. Zij reden de tweede snelste tijd, maar een fout hield hem van de tweede plaats. Niels Bruynseels en Cas de Liberte (v. Cracky Z) eindigden op elf.

Klik hier voor de resultaten