Niels Bruynseels: "Ik durfde het niet dromen en toen was ik plots winnaar."

Niels Bruynseels: "Ik durfde het niet dromen en toen was ik plots winnaar."
Prachtige topsport en een sublieme prestatie van Niels Bruynseels dat is de korte samenvatting van de Grote Prijs in Brussel gisteren (Lees hier). Na afloop wist Bruynseels zijn vreugde niet te bedwingen.

"Ik blijf verbaast van dit evenement," begint Bruynseels. "Stephan en zijn team weten telkens opnieuw een sublieme organisatie uit te werken. Elke keer dat ik hier kom is het een verbetering."

Bruynseels vervolgde met het danken van zijn sponsors en zijn team. "Zonder hun sta je nergens als ruiter. Over vandaag kan ik alleen concluderen dat ik enorm gelukkig ben. Eerder deze week merkte ik reeds dat Ganzia (zijn winnend GP paard) in uitstekende vorm was, maar om mijn overwinning van vorig jaar te herhalen? Daar dacht ik enkel van te kunnen dromen."

Ook Stephan Conter was opgetogen met de uitkomst van vier dagen wedstrijd. "Vandaag kregen we een terechte winnaar, net als vorig jaar. Ik ben blij dat duizenden bezoekers de vreugde van Niels en mezelf vandaag live deelden."

Ook de beste ruiter van de concours was tevreden met zijn vier dagen BRussel. "Dit event is met zoveel passie georganiseerd, dat zie je en dat voel je gewoon als ruiter," zegt Van Asten. "Het is een eer om hier uitgeroepen te worden als beste ruiter." Over het evenement zelf gaat Van Asten verder. "Elke dag was het een full house van publiek, dit evenement toont dat de paardensport wel degelijk een populaire sport is. Het publiek geeft je een extra adrenaline stoot, dat is enorm leuk."