Duitser wint 'Prix Prince Rose' op Oostende Koerse

Duitser wint 'Prix Prince Rose' op Oostende Koerse
Afgelopen maandag stond er een nieuwe rendag op het programma tijdens Oostende Koerse. Equnews was opnieuw van de partij om het drafrennen en galoprennen te volgen.

Drafrennen:

Over de hele dag werden er 4 drafrennen georganiseerd. Het was de bedoeling dat er 2 rennen op het gras gereden werden, maar de drivers en de commissarissen van de drafrennen hadden afgesproken om de 2 grasrennen door te laten gaan op de drafpiste. Hierdoor zijn er 4 koersen doorgegaan op de drafpiste. Raf Depuydt wou er meteen invliegen na al zijn overwinningen van vorige week. Hij kon in de eerste ren met Eufonie N zijn favorietenrol waarmaken. Over een afstand van 2450m liep het paard aan een voet van 1’19”87.

De 3de ren die normaal eerst gereden werd op de graspiste, maar dan toch uiteindelijk is doorgegaan op de drafpiste, werd gewonnen door Lieven Cannaert met het paard Saphir D’astre. Voor de 2de, 3de en 4de plaats was het zeer spannend tot aan de finish. De paarden kwamen op 1 lijn naast elkaar naar de finish. Uiteindelijk werd Dieu D’amou met Raf Depuydt 2de. ee 3e plaats was voor J. Jr Van de Putte met Unafraid. Uiteindelijk werd Wim Willems met Pattagonia GI 4de.

De laatste drafren werd ook op de drafpiste gereden i.p.v. op de graspiste. Deze werd gewonnen door American Cocktail met als driver Marc Huygens. Deze is eveneens ook de trainer van het paard.

Galoprennen:

Over de hele dag werden er maar liefst 6 galoprennen gelopen. Hier was de traditionele ren Prix Prince Rose de uitblinker van de dag. De Prince Rose is internationaal gekend en dit hebben we ook gemerkt aan het deelnemersveld. Zodoende kwam de trainer Markus Kulg van Duitsland af met Nashita een paard van Stoeterij Röttgen. Zij zijn internationaal gekend met hun 2 en 3 jarige die overal ter wereld goed presteren.
In een deelnemersveld van 9 startende paarden had Nashita zijn handen vol met de outsider Flying Star die van in het begin de koppositie nam. Verder kwam ook de andere outsider Lezar van Thierry De Vlaminck opzetten en kwam zo op de 2de plaats na Nashita die de ren op een mooie wijze won.

Dat Stal Gastarui goeden doen is na hun 3de plaats in de Prince Rose werd nogmaals bevestigd in de laatste ren. Hier werd broer en zus, Toon en Anna Van den Troost, 1ste en 2de.

Toon nam van in het begin de koppositie met Vale Of Lingfield en het zag er tot de laatste 200 meter naar uit dat hij de koppositie kon behouden en zo een mooie overwinning kon meenemen, maar daar dacht de zus Anna anders over met het paard Florenz, die deze laatste 200 meter zeer sterk kwam opzetten en zo de overwinning kon opeisen.

Oostende KoerseOostende KoerseOostende KoerseOostende Koerse