Team Harmony kondigt Ornellaia's sportief pensioen aan

Team Harmony kondigt Ornellaia's sportief pensioen aan

Ornellaia (For Pleasure x Calato), gefokt door Harm Thormaehlen mag nu op zeventienjarige leeftijd en na een lange, succesvolle carrière gaan genieten van haar pensioen. 

De merrie staat onder eigendom van Team Harmony staat en heeft een succesvolle carrière op het hoogste niveau van de sport achter haar. Ze heeft verschillende ruiters in haar zadel gehad waaronder Francois Mathy Jr (BEL), John Whitaker (GBR), Peter Moloney (IRL), Anna-Julia Kontio (FIN) en sluit haar carrière met Sienna Charles (GBR) af. Ornellaia heeft veel topresultaten neergezet met winst in onder andere Hagen, Monte Carlo, Lexington, London, Paris, Rouen, Toronto en Vejer de la Frontera. Met Whitaker tekende ze present voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en ze maakte ook deel uit van het winnende Britse Team tijdens de CSIO5* Nations Cup van Rome. Als één van de laatste shows met Sienna Charles sprong ze nog foutloos rond tijdens de CSIO3* Nations Cup in Madrid. 

"Fijn pensioen, Ornellaia! Ik ben zo dankbaar om de kans gekregen te hebben om jou als mijn partner te mogen hebben voor de afgelopen 3 jaar, echt één uit de duizend", schrijft Charles nog op haar Instagram pagina over de merrie. 

We wensen Ornellaia een welverdiend, mooi pensioen toe!

Bron: WOSJ