Totale opbrengst van 129.750 euro tijdens Westfaalse embryo en fokmerrie veiling

Totale opbrengst van 129.750 euro tijdens Westfaalse embryo en fokmerrie veiling

De 2e Westfaalse Embryo en Fokmerrie Veiling was een groot succes. Zeven embryo's werden verkocht voor een gemiddelde prijs van 11.929 euro. De legendarische Chacco-Blue is de vader van de twee meest verkochte embryo's. Van de vier aangeboden fokmerries vonden ze allemaal een nieuwe eigenaar. In totaal bracht het Westfaalse stamboek die avond 129.750 euro op.


De klanten van het Westfaalse Stamboek keken deze avond naar de toekomst. Van de twaalf embryo's die te koop werden aangeboden, wisselden er zeven van eigenaar tegen een gemiddelde prijs van 11.929 euro. De embryo's zijn deels in hun genetische moeder, deels in draagmoeder uitgevoerd. Eén embryo werd als ingevroren embryo verkocht. Opnieuw bleek de grote populariteit van de nakomelingen van de veel te vroeg gestorven Chacco-Blue. De onbetwiste topper van de partij was een geïmplanteerd embryo van Chacco-Blue uit een genetische moeder van Heartbreaker (fokker en exposant: Thomas Heineking, Stolzenau). Uit deze moederlijn komen tal van succesvolle sportpaarden. Onder hen Jade vd Bisschop, die zesde werd op het Europees Kampioenschap in Riesenbeck met de Belg Peter Devos. Het embryo wisselde van eigenaar tegen de prijs van 26.500 euro. De tweede plaats in de prijzenstructuur ging eveneens naar een nakomeling van Chacco-Blue. Het embryo (fokker: Luc J.J. Poels, Rippershausen; exposant: Stall Breitenloh GmbH, Rippershausen) heeft een dochter van Nabab de Reve als genetische moeder. Uit deze directe moederlijn komt ook de huidige Olympisch Kampioen Explosion W, die ook de sterk springende Chacco-Blue als vader heeft. Dit embryo werd verkocht voor 17.500 euro. 

Naast de embryo's waren er ook vier fokmerries te koop in deze veiling. Drie van hen waren drachtig, één met een gegarandeerde dracht voor 2023. Alle vier wisselden ze van eigenaar voor een gemiddelde prijs van 11.563 euro. De achtjarige Cilvia Z wekte de hoogste begeerte op. De Clinton/Pilot-dochter (fokker: Luc J.J. Poels, Rippershausen; exposant: Stall Breitenloh GmbH, Rippershausen) bracht met een zoon van Chacco-Blue het hoogst geprijsde veulen op een Westfaalse veulenveiling in 2020. Zij is de halfzus van twaalf zeer succesvolle springpaarden. Drachtster van Hardrock Z was 23.500 euro waard voor haar nieuwe eigenaar uit de VS.

In totaal bracht het Westfaalse stamboek deze avond 129.750 euro op. "Het resultaat van onze tweede embryoveiling laat zien dat de belangstelling van met name Duitse klanten groot is. We plannen nog een embryoveiling voor de tweede helft van 2022", aldus veilingmanager Thomas Münch over het bevredigende resultaat.

Bron: Persbericht 
Foto: © Stefan Lafrentz