Richard Vogels Darius voortaan leerpaard voor jonge amazone

Richard Vogels Darius voortaan leerpaard voor jonge amazone

Het was een sterk en succesvol team: Richard Vogel en de elfjarige ruin Darius de Kezeg Z (v. Darco) wonnen in Wellington in januari een 1.50m hoofdrubriek op zaterdag. Ze verzamelden klasseringen in Mexico en wonnen op de concours aan de Hof Waterkant in Hamburg. Nu gaat het dreamteam uit elkaar. In de toekomst zal de ruin de leermeester zijn van een 15-jarige amazone dat tijdens de wedstrijd in Wellington verliefd op hem werd. 


Kevin Murphy, die samen met zijn partner Andrea Sigrist eigenaar is van Murphy, Darius en vele andere paarden van Richard Vogel, vertelt aan Springreiter.de het hele verhaal: "We hebben Darius ontdekt toen hij 4 jaar oud was, we hebben zelfs een ander paard bij hem moeten kopen omdat we hem anders niet hadden gekregen, maar we waren toen al zo overtuigd van hem dat we dit aanbod hebben geaccepteerd. Vanaf zijn eerste intrede in de piste deed hij alles ongelooflijk goed, alsof het vanzelfsprekend was. Zo kreeg hij al snel de bijnaam van leermeester." 

"Hij heeft ons en zijn ruiters jarenlang veel plezier bezorgd en het was helemaal niet de bedoeling om hem te verkopen, maar hier in Wellington werd een 15-jarig meisje en de rest van haar familie verliefd op Darius en deden ons verschillende aanbiedingen", gaat Andrea verder. "Dit was echter niet de eerste keer dat iemand onze "kleine dikkerd", zoals hij ook wel liefkozend werd genoemd, wilde kopen."

"Met Richi hebben we een jonge en getalenteerde ruiter aan onze zijde en we willen met hem de stap naar de 5* competitie maken. Darius heeft al verschillende keren bewezen dat hij dit kan, maar we geven Richi de verdienste dat hij ondanks zijn ambitie zeer realistisch is en samen met ons heeft besloten dat Darius een paard is dat dit kan, maar niet elke week, want dan zou hij op de lange duur het plezier verliezen", legt Andrea uit. 

"Dus is het natuurlijk een droombaan voor hem om de "leermeester" te zijn van een 15-jarig meisje en haar langzaam te introduceren in moeilijkere rubrieken. We zijn erg blij dat we zo'n goede thuis voor hem hebben gevonden en zijn nu op zoek naar een paard dat net als Darius in ons team van zeer getalenteerde paarden past", besluit Andrea. 

Bron: Spring-Reiter