Sperma gestolen van oa. Heartbreaker bij Team Nijhof

Sperma gestolen van oa. Heartbreaker bij Team Nijhof

Team Nijhof meldt dat er sperma van hun hengsten (waaronder de hengst Heartbreaker) is gestolen en wordt verhandeld. Dat maakte Team Nijhof bekend via een eigen bericht. "Team Nijhof wil met dit persbericht uw aandacht vestigen op het feitelijk gegeven dat er (rietjes) sperma van haar hengsten (waaronder de hengst Heartbreaker doch niet beperkt tot deze hengst) verhandeld wordt door (zich als) verkopers (uitgevende) dewelke hiertoe niet over de vereiste hoedanigheid van verkoper beschikken." klinkt het.

Team Nijhof heeft de hengst Heartbreaker als sinds 1989 in haar bezit en hebben nooit losse rietjes sperma verkocht van de hengst. Ook is er nooit een tussenpersoon bij de verkoop betrokken geweest.

Met deze info wil Team Nijhof fokkers er alert op maken dat als er losse rietjes sperma van Heartbreaker worden aangeboden deze niet gekocht zijn bij Team Nijhof.

Daarom gaat Team Nijhof vanaf nu fokkers die gebruik hebben gemaakt van een gestolen rietje sperma er op aanspreken en alsnog het verschuldigde dekgeld vorderen.

De vraag is nog maar wat als iemand rietjes had gekocht, niet gebruikt en later had doorverkocht ... wordt waarschijnlijk gevolgd.