Nicola Philippaerts: “Nooit aan mezelf getwijfeld”

Nicola Philippaerts: “Nooit aan mezelf getwijfeld”

Wat een seizoensbegin voor Nicola Philippaerts en z’n 9-jarige merrie Katanga vh Dingeshof! Het begon vorige week al met een vijfde plaats (drie maal foutloos) in de 5* Grote Prijs van Doha, vorig weekend ging het nóg beter in de Global Champions Tour én League in datzelfde Doha. Eerst pakte Nicola samen met broer Olivier de zege voor de London Knights in de openingsmanche van de Global Champions League, zaterdag moest Nicola enkel Daniel Deusser laten voorgaan in de Grote Prijs van de Global Champions Tour. En dat voor iemand die door omstandigheden toch even uit het beeld verdwenen was. Mocht er nog iemand aan twijfelen: Nicola Philippaerts is helemaal terug !

“Aan mezelf heb ik nooit getwijfeld”, vertelt Nicola Philippaerts overtuigd. “Door onder meer mijn blessure ben ik in de tweede helft van vorig jaar inderdaad behoorlijk lang van het strijdtoneel verdwenen, maar ik wist ook wel dat ik mits geduld weer op topniveau zou geraken. Natuurlijk doet het deugd dat ik al meteen op de afspraak ben. Dat zorgt voor extra vertrouwen. En wat me vooral deugd doet, is te weten dat Katanga helemaal klaar is. Hoe zij gesprongen heeft: fenomenaal ! Verrast ben ik niet echt. Ook vorig jaar heeft Katanga al mooie dingen laten zien in 5* Grote Prijzen. Nu brengt ze enkel de bevestiging van haar talent.”


En zeggen dat Chilli Willi het toppaard is waarmee Nicola naar de Olympische Spelen wil. Chilli Willi geniet op dit moment van een rustperiode. Wat een luxe.



“Een luxe zou ik dat niet noemen”, vervolgt Nicola. “Het is het bewijs dat die paarden goed getraind en voorbereid zijn. Nu kunnen we enkel maar hopen dat die lijn wordt doorgetrokken de komende weken. Of ik nu gescoord heb bij bondscoach Peter Weinberg? (lacht) Dat zal je hem zelf moeten vragen. Uiteraard heeft hij ook gezien dat Katanga in grote doen is en daar hebben we het ook over gehad, maar als je nu denkt dat ik nu een ‘olympisch’ streepje voor heb, zal ik jou moeten ontgoochelen. Over de Spelen hebben we het niet gehad. De weg naar Tokio is nog lang en van nature houd ik de voeten op de grond.”


bron: KBRSF