Saudi Arabia Federation koopt Kriskras DV

Saudi Arabia Federation koopt Kriskras DV

Er is net bekend gemaakt dat Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) niet langer SF-Equestrian Team toebehoort maar dat Saudi Arabia Federation de ruin overneemt. Gekend van onder het zadel van onder meer Jur Vrieling, Kevin Jochems en Bart Bles is de twaalfjarige ruin actief op het hoogste niveau van de springsport.

De ruin komt oorspronkelijk uit de stallen van Pieter Devos, waar hij gefokt werd en zijn opleiding tot toppaard mocht genieten. Tot op zijn negende vertoefde hij onder het zadel van Caroline Poels tot in competities van drie sterren. In 2019 verliet hij zijn geboortestal en werd gekocht door het SF-Equestrian Team uit Nederland. Zij wezen de ruin toe aan Bart Bles. 

Begin dit jaar boekte de ruin nog successen tot op vijfsterren-niveau onder de Nederlandse Bles. Maar ook Jur Vrieling en Kevin Jochems hebben de eer genoten om de krachtige bruine ruin onder het zadel te mogen hebben. 

De nieuwe ruiter voor Kriskras is nog niet gekend. Sf-Equestrian team manager Mounaim Dani liet alvast weten dat de Federatie Kriskras kocht. "Ze kopen meerdere paarden en dan maken ze later een selectie welk paard naar welke ruiter gaat. Dit met de intentie zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. In februari zal Kriskras zijn eerste optreden moeten maken met zijn nieuwe ruiter. Wie dat wordt weet ik zelf ook nog niet. We hopen op het beste voor hem, hij is al vertrokken vorige week en staat al op hun naam.”

bron: Equnews