John Whitaker geëerd met Lifetime Achievement Award: 'Ik ga nog niet stoppen'

John Whitaker geëerd met Lifetime Achievement Award: 'Ik ga nog niet stoppen'

Tijdens de London International Horse Show mocht John Whitaker de British Equestrian Writer's Associaton Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. De titel is een hele mond vol maar is het minste wat de 67-jarige springruiter verdient voor zijn glansrijke carrière in de sport en voor wat hij al allemaal betekend heeft. Maar de Britse ruiter denkt helemaal nog niet aan stoppen "Ik heb niks meer te bewijzen, maar wil nog steeds winnen."


De Award kwam als een complete verrassing voor Whitaker. Familie en vrienden verzamelden in de grote piste van het ExCel om hem te eren. John, die tijdens zijn lange carrière meer dan 20 Olympische, wereld- en Europese medailles heeft gewonnen, ontving de onderscheiding van de nieuwe BEWA-voorzitter Rupert Bell.

Hij zei dat hij "een beetje verrast" was met de Award. "Ik ben voorgelogen, niemand heeft me iets verteld!" zei John, die in de ring werd vergezeld door familie en vrienden, waaronder Stanny Van Paesschen, Marcus Ehning, Nick Skelton, Di Lampard, zijn zoon Robert Whitaker en twee van zijn kleindochters.

“Het was heel leuk, het is leuk om gewaardeerd te worden – zolang je maar niet denkt dat ik al aan mijn pensioen toe ben! Ik ga niet met pensioen.

Over zijn sportieve doelstellingen zei hij: “Ik kan ze op mijn (oude) dag nog steeds verslaan, en ik zorg ervoor dat alle jongeren ervoor werken. Het is een fijn gevoel. Ik heb niet echt iets te bewijzen, maar ik wil nog steeds binnen komen in de piste en competitief zijn."

Bron: Horse & Hound