Marthe van Gorp: "Een moment om in te kaderen... zeker omdat Thibeau op het podium volgde."

Marthe van Gorp: "Een moment om in te kaderen... zeker omdat Thibeau op het podium volgde."
Nadat  Seppe Wouters was bekomen en een leuk interview aflegde, stond Junioren kampioene, Marthe van Gorp ons te woord. Van Gorp bleef vriend Thibeau Spits voor in het kampioenschap. Die laatste vertelde daarbij: "Ik vind het leuker dat zij gewonnen heeft...."

Een BK Titel stond dit al lang op je 'Bucket List'?


De BK titel stond inderdaad al een tijdje op mijn lijstje. In feite sinds mijn tijd bij de  scholieren. Maar het lukte altijd net niet... 4de bij de scholieren.. 3de bij de pony's. Dus ik zat er inderdaad al een tijdje op te wachten.


Heb je speciaal toegetraind naar dit kampioenschap.


Normaal zou ik niet starten, dus speciale trainingen heb ik niet gehad. Het was allemaal wel 'last minute'. Dat zorgde er wel voor dat de verrassing nog groter was.


Was je zeker van je stuk vanaf dag één?


Helemaal niet...  Ik probeerde het natuurlijk goed te doen maar zo goed had denk ik niemand verwacht. Loreen is natuurlijk een heel goed paard maar je moet het natuurlijk nog wel doen op het moment zelf.  Alles moet kloppen.


Wie heeft je de mentale support gegeven tijdens deze stressvolle dagen?


Mijn mama en vriend Thibeau - die nota bene mooi achter mij volgde op het podium - hebben me beiden super goed ondersteund. Ps. ik ben super blij dat Thibeau op het podium volgde, dit is een moment om in te kaderen, want vaak zal het niet voorvallen.


Wanneer dacht je, 'yes' ik ben de kampioen.


Ik had eigenlijk eerst niet door dat ik gewonnen had. Pas toen Gilles (Gilles Nuytens, nvdr.) een fout maakt en iedereen ineens met een arendsblik naar mij keek werd het duidelijk (lacht).