"National Free Jump Contest" is nu al een succes

"National Free Jump Contest" is nu al een succes
Morgen gaat bij Sportstal Vanderhasselt de derde editie van de 'National Free Jump Contest' door. Net als tijdens de vorige edities heeft de organisatie van de 'Jonge Fokkers Wambeek', de jongerenafdeling van BWP Wambeek, weer enkele nieuwigheden voorzien.

Zo zal de reeks voor 2- en 3-jarigen telkens een gastjurylid hebben. De vaste juryleden zijn net als vorig jaar Herman Van Den Broeck en Daniel Boudrenghien. In de reeks voor 2-jarigen zal Marc Van Dijck het duo vervolledigen. Gilbert De Roock is het gastjurylid bij de 3-jarigen. Net als tijdens de vorige edities zal Louis De Cleene, kleinzoon van Louis Lenaerts, alles aan elkaar praten.

Ook nieuw dit jaar is dat Uhorse.tv van de partij is. Het team van Stefanie van den Brink zal alle deelnemers filmen en deze filmpjes ter plaatse te koop aanbieden. Na de proef zal ook de top 3 nog eens op het grote scherm te zien zijn.
Kristof Wellekens van Fotoroyal zal alle deelnemers op foto vastleggen.

De prijzenpot is dit jaar opnieuw voorzien van 5.000 euro. Naast reeksen voor paarden is er ook een reeks voor jonge pony's.

De reeks voor pony's lijkt dit jaar alvast populair te zijn. Daar zijn er dubbel zoveel inschrijvingen als de vorige jaren. Niet evident aangezien er amper tot geen wedstrijden zijn voor hen.
In totaal zijn er maar liefst 132 deelnemers!
Er wordt gestart om 9 uur met de pony's en om 9u30 starten de 2-jarigen. De 3-jarigen volgen aansluitend.

Klik hier voor het programmaboekje.

Affiche National Free Jump Contest 2014