Prijzenpot van 300.000 euro tijdens eerste ACT concours

Prijzenpot van 300.000 euro tijdens eerste ACT concours
In februari wordt in het Azelhof het prestigieuze ACT concours georganiseerd met een prijzenpot van maar liefst 300.000 euro en met als apotheose de ACT 100.000 euro Grand Prix.
Het ACT concept is een wedstrijd van de ruiters, door de ruiters en voor de ruiters. Van en door de ruiters omdat er een start of entree fee wordt verlangd, maar zeer zeker voor de ruiters omdat de totale inkomsten ook integraal terug worden uitbetaald en dat is net wat het ACT zo verschillend maakt van de reeds bestaande “pay to ride” concepten die we kennen van bepaalde organisaties in binnen- en buitenland.

Zowel in binnen- als buitenland kennen we de tweede lijn van ruiters die geen enkele kans krijgen om het grote geld te verdienen omwille van gekende redenen. Het is net vanuit dit perspectief dat we met het ACT concours een duidelijk verschil willen maken en net deze ruiters de kans willen geven om ook mee te delen in de ACT prijzenpot.

Het kan niet zijn dat zij telkens de ziel uit hun hart moeten rijden om op de conventionele 2 en 3 sterren wedstrijden NIETS te kunnen verdienen, maar daar tegenover toch succesvol rijden.

Het ACT heeft niet alleen maar aan de zogenaamde ranking proeven gedacht, neen integendeel, het ACT heeft zelfs aan de lagere proeven gedacht en nu kan men zeggen dat PLOTSELING een zeer goed 1m20 paard wel een waarde heeft.

Niet alleen is het ACT een toegevoegde waarde voor wat “wedstrijd” betreft, maar het ACT is ook een toegevoegde waarde als het om opwaardering gaat van de zogenaamde waardeloze 1m20 paarden en dit kan uitvergroot worden naar de 1m30 paarden.

Wanneer men vandaag 500 euro ontvangt om een 1m40 proef te winnen kan men tijdens het ACT 10.000 euro ontvangen en in het 1m20 een bedrag van 7.000 euro, dit om maar enkele voorbeelden te noemen.

Het andere verschil is dat er op het ganse ACT concours maar 1 speedclass is en al de anderen proeven zijn ofwel 2 fase of barrage proeven. Een gegeven dat door de ruiters enorm word geapprecieerd.

Vaststaand feit is dat men het ACT concours niet dient te gebruiken of bekijken als een trainingswedstrijd, maar dat wij er van overtuigd zijn dat er heel hard zal gereden worden om het grote prijzengeld.

Last but not least, het ACT mag geen alleenstaand gebeuren zijn. Onze grote wens is om in de wintermaanden van  2015 - 2016 telkens 1 ACT concours te laten plaatsvinden met een totaal van 1.200.000 euro aan prijzengeld.

Als organisator kunnen we alleen maar zeggen aan ruiters in binnen- en buitenland dat indien u enkele competitieve paarden hebt het werkelijk de moeite loont om deel te nemen aan het 300.000 euro ACT concours.

We hopen u allen te mogen verwelkomen en moge de beste winnen.

Voor meer informatie:

nicovanderplaetsen@telenet.be of diricxb@gmail.com

Sinds afgelopen weekend is ook de website van dit evenement online.