Ook Revatis is één van de interessante standhouders in Mechelen

Ook Revatis is één van de interessante standhouders in Mechelen
Revatis, een spin-off van de universiteit van Luik, biedt nu een concept aan dat de paardenwereld op zijn kop zet.

Een gepatenteerde stamcel technologie maakt regeneratieve behandeling voor elke paardeneigenaar nu mogelijk.

Paarden van topniveau worden beschouwd als een echte investering, maar ziekte en blessures gooien vaak roet in het eten van de investeerder. Fysieke problemen bij toppaarden  is nog steeds de hoofdreden dat hun sportcarrière in de kiem gesmoord wordt. En pijnstillers en ontstekingsremmers bieden geen reële remedie, ze bestrijden of verzachten enkel de symptomen.

Regeneratieve behandeling biedt echter een totale ommekeer in dit oud zeer.

Beschadigde weefsels en organen kunnen nu volledig herstellen met de hulp van stamcellen VAN HET PAARD IN KWESTIE!

Ondanks dat stamceltherapie bij mensen nog in zijn kinderschoenen staat, kunnen dierenartsen wel al gebruik maken van deze methode.
Net zoals bij transplantaties worden de beste resultaten behaald als het lichaam het nieuwe weefsel als haar eigen weefsel herkent. Prof. Didier Serteyn, professor veterinaire geneeskunde aan de Universiteit van Luik, herkende deze mogelijkheden reeds enkele jaren geleden en ontwikkelde een kit om monsters van gezonde paarden te nemen door musculaire micro biopsy, een minimale invasieve ingreep .

Van deze monsters kunnen stamcellen geproduceerd worden die levenslang in cryogene bevriezing  bewaard worden.

In 2014 werd zo Revatis geboren. Maar het blijft echter niet alleen bij de productie, en biobanking van eigen stamcellen - Revatis wil zich ook specialiseren in behandelingen die populair zijn bij dierenartsen zoals matrix therapie en groeifactoren.

Jean-Philippe Lejeune, VET en business development manager van RevaTis voegt hier nog aan toe dat, ”RevaTis gebruikt stamcellen gecultiveerd van spierweefsel enkel en alleen van de patiënt in kwestie. Zodoende zijn er nooit afstotingsverschijnselen.

De techniek zelf, is minimaal invasief en zo kunnen we een musculaire micro biopsie nemen zonder het paard fysiek te hinderen of het trainings- en competitie schema te verstoren"

Het aanleggen van een unieke biobank voor stamcellen zorgt voor een preventieve aanpak in het behandelen van zieke of geblesseerde paarden. "Met onze biobank heeft elk paard een voorraad van zijn eigen stamcellen die meteen beschikbaar zijn."

Ontdek hier meer over deze baanbrekende technologie: www.revatis.eu