Karel Cox imponeert in Wereldbeker Londen

Karel Cox imponeert in Wereldbeker Londen
Deze middag stond de 1.60m West-Europese Wereldbeker wedstrijd op de agenda in Londen. Onder de glazen koepel van de London Olympia werkte het gros van de combinaties de basisomloop foutloos af. Voor België kwalificeerden Karel Cox en Olivier Philippaerts zich. Uiteindelijk sprong William Whitaker met de Belgische Utamaro D Ecaussines naar de wereldbeker overwinning.




QUICK RESULTS
1. William Whitaker  - Utamaro D Ecaussines
2. Karel Cox - Evert
3. Laura Kraut - Zeremonie




Janika Sprunger was de eerste aan de start met de 12-jarige KWPN-hengst, Bacardi VDL (Corland). Het duo sprong één balk uit de lepels na een snelle wending. Het was wachten tot Malin Baryard-Jonsson, vier nummers later, voor de eerste foutloze barrage werd afgewerkt. Op de rug van de 10-jarige, Belgische BWP-merrie H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) klokte de Zweedse foutloos af in 39,21 seconden.

De Britse springruiter, William Whitaker snoepte ruim twee seconden van hun tijd. Whitaker en de 14-jarige sBs-hengst Utamaro D Ecaussines (Diamant de Semilly) stopten de chrono in 37,02 seconden. De Belgische springruiter, Karel Cox werkte de barrage foutloos af in 37,21 seconden met de negenjarige Evert (Amadeus). Alsnog een lichte troost na het verlies van Chalino gisteravond.

Ook Olivier Philippaerts werkte het parcours foutloos af met de 9-jarige H&M Extra (Berlin). Het duo nam geen risico en focuste zich op een foutloze rit wat ze op een negende plaats bracht.

Laatste  aan de start, Laura Kraut sprong met haar 11-jarige Zeremonie (Cero) nog naar een derde plaats.

Uitslag