Parco verlaat de stallen van Merel Braspenning

Parco verlaat de stallen van Merel Braspenning

Parco, de toppony die mee aan de basis lag van Belgische amazone Merel Braspenning's succesverhaal, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Dat maakt de amazone zelf bekend via haar sociale media. De zoon uit Berktzicht Jekilja x Principal Dream V D Delthoeve verhuist richting Zwitserland. 


"We begonnen als jonge combo van een 3,5 jaar oude pony en een klein meisje van 8", begint Braspenning haar bericht. Ze licht kort het verloop van hun partnerschap toe en somt enkele hoogtepunten op dat ze samen mochten beleven en bereiken. 

"We bleven trainen en met een bang hartje startten we onze eerste keer 1m"..."Al snel volgde er een BK waar ik vroeger nooit van had durven dromen. Eén jaar later reden we zonder verwachtingen onze allereerste internationale concours, met een overwinning op 1.30m".

Samen boekte het duo tal van mooie resultaten maar maakte bovenal prachtige herinneringen. Zo gingen ze nog elk jaar samen op ponykamp en pikten ze hier en daar een overwinning mee op de LRV-tornooien waar ze aantraden in het begin van hun gezamenlijke carrière. 

In het grotere plaatje werkten ze samen toe naar deelnames in grote evenementen zoals de Nations Cup in Fontainebleau. Ook verschillende CSIO's kwamen op hun erelijst te staan. Kers op de taart was hun passage in het Wereldbeker seizoen in Herning en Lyon, met de winst in Herning als hoogtepunt. 

"Dit allemaal had niet gelukt zonder mijn geweldige trainers en fantastische familie', bedankt de amazone iedereen mee achter hun succes. "Toch wil ik Parco het meest bedanken voor alles. Wij zijn een team en jij ging altijd door het vuur".