Nieuwe wolf 'Asterix' gesignaleerd in Antwerps havengebied

Nieuwe wolf 'Asterix' gesignaleerd in Antwerps havengebied

Na wolf Klaasje is nu ook wolf Asterix van de partij in België. Afgelopen nacht liep het dier rond in het havengebied van Antwerpen "terwijl de stad ligt te slapen", schrijft Welkom Wolf in een Facebookbericht. De wolf komt waarschijnlijk van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. 

Er is nog niet veel informatie bekend over het dier. Welkom Wolf vermoedt dat het gaat om een wolf die al eerder gesopt werd in Noord-Brabant. "Nog maar een week geleden botste deze wolf op de duinen aan de Noordzee. Vannacht liep hij zich dan weer vast in de Antwerpse haven. Het geeft nog maar eens aan dat zwervende wolven werkelijk over kunnen opduiken tijdens hun stresserende zoektocht naar een eigen leefgebied." 

“Omdat de wolf vannacht opdook bij Tabaknatie Asterix, lijkt hij zelf zijn roepnaam te hebben gekozen. Met de kleine invasie van zwervende wolven die we momenteel meemaken, is het wel handig als we Asterix met een roepnaam van Klaas(je) kunnen onderscheiden. Asterix suggereert een mannetje, maar aan het formaat van deze wolf te oordelen, is de kans niet groot dat we ons vergissen.”


Bron: 
Welkom Wolf
Foto: Pexels, David Selbert