Nieuwe bestemming voor "Mausi": Europees Team Kampioen Annabelle wordt fokmerrie

Nieuwe bestemming voor "Mausi": Europees Team Kampioen Annabelle wordt fokmerrie

De Europese kampioen dressuurteam, zesde in de wereldbekerfinale en olympische reserve Annabelle wordt fokmerrie. De wereldbekerkür in Göteborg/SWE, waar "Mausi", zoals Annabelle altijd liefkozend werd genoemd door haar Duitse trainster en amazone Helen Langehanenberg, vierde werd en voor de zesde keer de 80-procentgrens doorbrak, was het laatste sportieve optreden van de nu 15-jarige Holsteiner Conteur-dochter.

Annabelle zal voortaan worden ingezet voor de fokkerij in de stal van haar fokker en eigenaar Günther Fielmann aan de Gut Schierensee in Duitsland. "We zijn Helen oneindig dankbaar dat ze Annabelle naar zoveel grote successen en zelfs kampioenschapstitels heeft geleid - en dat Annabelle nu in optimale gezondheid aan haar tweede carrière kan beginnen", zegt Carsten Thiesing verheugd. Het is de traditionele filosofie van de familie Fielmann om altijd alleen de echt beste merries in hun kleine, fijne fokkerij op te nemen, legt de stoeterijmanager van Gut Schierensee uit. "Bovendien moet Annabelle echt zelf haar veulens krijgen. Daarom is de timing nu perfect."

Bij Gut Schierensee worden niet alleen dressuurpaarden gefokt, maar ook prestatiepaarden voor springen en eventing. Tot de viervoeters behoren hier het vijfde Olympische team in eventing, Vitali (v. Contender-Heraldik xx) onder Tim Price/NZL, en de onlangs goedgekeurde Conthadini (v. Conthargos-Baldini II), die nu deel uitmaakt van het hengstenstation van Paul Schockemöhle.

Annabelle is een halfzus van de gekeurde en tevens Grand Prix-geplaatste De Chirico (v. Dolany), van de premiehengst en internationaal succesvol springpaard tot 1,45 meter, Amber (v. Ampere) en van Darling (v. Damon Hill), die tot en met de Duitse kampioenschappen voor kinderen won. Toen ze vijf jaar oud was, nam Helen Langehanenberg het werk over met Annabelle, die op dat moment de 2e reservekampioen van de Holsteiner Merrie Show was en goud had gewonnen op de Holsteiner Rijpaardenkampioenschappen in Elmshorn en Bad Segeberg onder Karin Winter-Polac. In 2016 boekte het nieuwe dreamteam hun eerste successen in de internationale Lichte Tour en vervolgens in 2017 op Grand Prix niveau. In 2018 maakten ze de sprong naar de internationale Grand Prix-klasse. Intussen hebben ze de wereldbeker kür in Madrid/ESP en Motesice/SVK gewonnen, evenals de Special in Vilhelmsborg/DEN en tal van andere topposities in München/GER, Aken/GER, Salzburg/AUT, Hagen a.T.W./GER, Herning/DEN, Gothenburg/SWE en Londen/GBR en een vijfde plaats op de Duitse kampioenschappen in Balve. In 2021 reisden Annabelle en Helen Langehanenberg als reservepaar naar de Olympische Spelen in Tokio/JPN en maakten kort daarna deel uit van het winnende Duitse team op de Europese kampioenschappen in Hagen a.T.W./GER.

"Natuurlijk doet het altijd pijn om afscheid te nemen van een paard, vooral als het het einde betekent van een bijna tienjarige reis samen met veel trainingsarbeid en minstens zoveel hart en ziel. Ik ben de familie Fielmann ongelooflijk dankbaar voor deze lange tijd samen met 'Mausi' en de vertrouwensvolle samenwerking", aldus Helen Langehanenberg.


Bron: Persbericht
Foto©: Sportfotos Lafrentz