Ludo Philippaerts: "Op korte termijn zal de sport wel op nationaal niveau van start kunnen gaan"

Ludo Philippaerts: "Op korte termijn zal de sport wel op nationaal niveau van start kunnen gaan"

De KBRSF heeft aan de leden van hun circle of honour gevraagd om hun visie op de heropstart van onze sport te delen, onder hen ook Ludo Philippaerts. "Op korte termijn zal de sport waarschijnlijk wel terug van start kunnen gaan op nationaal niveau maar wanneer het internationaal circuit, dat voor ons van groot belang is, terug zal aanvangen, is een groot vraagteken", aldus de Limburger.

"Momenteel hebben wij alle maatregelen genomen om deze onbekende periode zo goed mogelijk te kunnen overbruggen maar de onzekerheid weegt zwaar door. De vraag is ook of wedstrijden straks terug op hetzelfde tempo zullen plaatsvinden. Men zou zoals het intussen ook al gebeurd is in de vooraanstaande wielersport (Tour de France) een plan kunnen uitwerken voor de heropstart van de wedstrijden en de data voor de wedstrijden vastleggen. Dit heeft perspectief aan de ruiters, eigenaren en sponsors (...)

De corona uitbraak heeft er aan de andere kant ook voor gezorgd dat we heel goed beseffen welk geprivilegieerd  leven we leiden. Het virus heeft alles 'on hold' gezet waardoor we zeker terug hebben leren genieten van tal van andere dingen in het leven. We mogen trouwens van geluk spreken dat wij ons zelfs in deze 'lock down' elke dag kunnen omringen met onze prachtige dieren".

Bron: KBRSF