Wereldbekerwinnaars Clintrexo Z en Caribis Z met vers sperma ter dekking op Stoeterij Zangersheide

Wereldbekerwinnaars Clintrexo Z en Caribis Z met vers sperma ter dekking op Stoeterij Zangersheide

Met Clintrexo Z en Caribis Z krijgen de dekhengsten van Stoeterij Zangersheide versterking van twee absolute topsporters. Voor fokkers een unieke kans want beide wereldbekerwinnaars waren nooit eerder beschikbaar voor de fokkerij!

Caribis Z werd in 2007 op Stoeterij Zangersheide geboren uit de combinatie van Caritano Z en de merrie Canasta Z. Het was het eerste veulen voor de Canabis-dochter Canasta Z die later onder de Amerikaanse Paris Sellon op 1m60 niveau zou springen. De sportprestaties zitten diep in het bloed van Caribis Z verankerd want naast zijn moeder was ook grootmoeder Carlaya Z een opmerkelijk sportpaard dat onder Judy Ann Melchior op 1m50 niveau sprong en uit dezelfde stam komt als de merrie As Cold as Ice Z!

Caribis Z zelf was voorbestemd om een topper te worden, en die verwachting luidde hij ook in! Onder Christian Ahlmann won hij bijna een miljoen euro aan prijzengeld en won onder meer de World Cup in Leipzig, de 5*GP van Hong Kong, de 5*GP van St. Tropez. Hij won in Rome, Aachen, Doha, Mechelen en behaalde zowat overal ter wereld schitterende podiumplaatsen. Voor de eerste keer zullen de fokkers gebruik kunnen maken van deze razendsnelle schimmel waarvan verwacht wordt dat hij de nodige winnaarsmentaliteit aan uw merrie kan toevoegen!

Zijn buurman op Stoeterij Zangersheide werd twee jaar na hem in dezelfde stal geboren. Clintrexo Z is een echte krachtpatser die net als Caribis Z honderden duizenden euro’s bij elkaar sprong en in 2019 onder Christian Ahlmann de zilveren medaille bemachtigde voor Duitsland op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Het duo schitterde niet enkel in Rotterdam, ze wonnen ook de 5*GP in Villach Treffen, de World Cup in Mechelen alsook de GP’s in Münster en Wiesbaden. Ook Clintrexo Z komt uit een goed nest; zo is moeder Rexotta Z ook de zus van Carvelo Z en Louis Z die op 1m50 springen alsook van Pius Schwizer’s 1m60 springende merrie Chidame Z.

Christian Ahlmann beschrijft zijn trouwe reispartner als volgt : “Clintrexo Z is een echte krachtpatser die in de ring steeds het uiterste van zichzelf geeft. Al op zijn 8ste sprong hij zijn eerste belangrijke GP’s en sindsdien ging zijn carrière razendsnel met een zilveren medaille op het EK én Wereldbeker- en 5*- overwinningen tot gevolg! Zijn aangename galop en gemakkelijke mond maakt het echt een plezier om Clintrexo Z te rijden en dat is vandaag ook erg belangrijk voor een dekhengst!”

Beide supersterren keren omwille van de Covid-19 beperkingen voor enkele maanden terug naar Stoeterij Zangersheide in Lanaken en zullen beschikbaar zijn met vers sperma. Voor meer informatie kan u ons kantoor bereiken via studbook@zangersheide.com. Uiteraard vindt u ook alles terug op www.stallions.zangersheide.com

Bron: persbericht