José Thiry blijft Renwick voor in het Franse Reims

José Thiry blijft Renwick voor in het Franse Reims
Vanmorgen as het José Thiry daar een schepje bovenop en die de dag goed begon in het Franse Reims door direct naar overwinning te rijden in de CSI3* 1.35m rubriek ten koste van de snelle Laura Renwick.

Samen met zijn Holsteiner Coco Chanel (v. Calido I) was Thiry niet te stoppen in Reims vandaag. Het duo kwam met een foutloze rit van 70.23 seconden ruim een seconden sneller over de eindstreep als de concurrentie. Renwick, die er bekend om staat om snel te rijden, moest met Shiraz II (v. Vagabond de La Pomme) haar meerdere erkennen in Thiry. De Britse amazone klokte 71.44 seconden en verdreef daarmee Fransman Jonathan Chabrol naar de derde plaats.

De rest van de top 5 werd eveneens compleet gemaakt door thuisland Frankrijk. Guillaume Batillat sprong met Caju (v. Cristo) naar de vierde plaats en Mathieu Schmitt werd vijfde met Valorie Heutecour (v. Zandor Z).

In de CSI1* 1.30m rubriek was het Catherine Bouvy die hoge ogen gooide met de KWPN'er alida (v. Silverstone). Het duo eindigde op een zesde plaats na een foutloze tweede-fase in 36.92 seconden. De winst in deze rubriek bleef in eigen huis met Lou Lalamatti en de Zangersheide gefokte Karite de Maman Z (v. Kashmir Van 'T Schuttershof). Zij bleven in 31.28 seconden landgenoot Lea Marin en Monika Guillon uit Brazilië voor.

Kijk hier voor alle resultaten.