Jos Verlooy klaar voor Wereldbekerfinale: "Ik doe niet mee aan een kampioenschap om de groep te vergroten"

Jos Verlooy klaar voor Wereldbekerfinale: "Ik doe niet mee aan een kampioenschap om de groep te vergroten"

De langverwachte FEI Wereldbekerfinale in Leipzig staat voor de deur. Met de enkele van de beste ruiters ter wereld die zich kwalificeerden, belooft het alvast een spannende strijd te worden. België zal verdedigd worden door de Belgisch Kampioen Jos Verlooy. Na een paar succesvolle weken in Wellington, is hij er nu volledig klaar voor om mee te strijden voor die wereldbekertitel met Luciano van het Geinsteinde. "Luciano is in goede doen en het is een mooie opportuniteit voor hem om hieraan deel te kunnen nemen", aldus Jos Verlooy. 


Wie neem je naar de Wereldbekerfinale in Leipzig?
"Ik ga met Luciano naar de Wereldbeker Finale in Leipzig omdat je die finale met een paard moet rijden waarmee je in een Wereldbekermanche hebt gereden doorheen het jaar en ik heb dat alleen met Luciano gedaan. Luciano is in goede doen en ik vond het ook een super opportuniteit voor Luciano om hier deel te kunnen nemen." 

Wat zijn jouw verwachtingen voor de finale? 
"Ik denk dat het algemeen geweten is dat ik aan een kampioenschap niet meedoe om de groep te vergroten. Ik hoop op een heel goed resultaat, maar Luciano is nog heel onervaren op een kampioenschap dus ik ga het een beetje bekijken van dag tot dag. Hoe dan ook gaan we er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigden." 

Je mag als enige Belg deelnemen aan deze finale. Waar mik je op? 

"Dat is nu nog moeilijk te zeggen. We zijn natuurlijk met twee dus we moeten allebei super goed voor de dag komen. Daarnaast is een foutje ook snel gemaakt. Maar ik heb er een goed oog in en een goed gevoel bij. Ik was op de Wereldbekerfinale in Las Vegas er al eens dichtbij, dus het kietelt wel om een goede prestatie neer te zetten." 

Benieuwd naar meer? Bekijk het volledige interview op Equitube.be 

Klik HIER om het volledige interview te bekijken. 


Bron: Equnews 
Foto: Equnews