Jonge paarden laten zich van hun beste kant zien tijdens Nationale Presentatiedagen in Meerdonk

Jonge paarden laten zich van hun beste kant zien tijdens Nationale Presentatiedagen in Meerdonk

Afgelopen weekend vormde Stal De Kriekelaar in Meerdonk het decor voor de nationale Presentatiedagen georganiseerd door BWP Sint Niklaas. Zaterdag was het de beurt aan de springpaarden van twee tot en met drie jaar oud. Zij lieten het beste van zichzelf zien in vier verschillende reeksen. 

Mannelijke 2-jarigen 

In de reeks voor de mannelijke tweejarige paarden was het Luvano v't Waasland Z (v. Luigi Eclips) die met de eer ging lopen. Het fokproduct van Joris Tindemans en Dirk De Permentier toonde de beste kwaliteiten en eindigde zo dus met de winnende score. Undercover v't Paradijs (v. Hunters Scendro) mocht rekenen op een tweede plaats. Stal 't Paradijs zijn de fokkers van deze laureaat. Op drie zien we het fokproduct van Tim Van Den Broeck, El Capone vh Horzelend Z (v. El Barone 111 Z). 

Resultaten. 

Vrouwelijke 2-jarigen 

Bij de tweejarige merries was het Ukanda de Regor (v. Diamant de Semilly) van fokkers Veldeman die met de hoofdprijs aan de haal ging. Una DC (v. Casall) van fokker Geert De Cooman mocht het zilver in ontvangst nemen. Tony Raman en Annemarie Strobbe zagen UPblue-K v Kattenheye (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) naar een derde plaats gaan. 

Resultaten. 

Mannelijke 3-jarigen 

De eerste plaats bij de mannelijke driejarigen was weggelegd voor Trussardi JW vd Moerhoeve (v. Opium JW vd Moerhoeve), een fokproduct van JW Stables en De Moerhoeve. Op twee zien we Twilight Sparkle vh Schaek (v. Cascadello) van Perry De Winter. Het podium werd vervolledigd door Tesla Odeveld van fokkers T&L.  

Resultaten. 

Vrouwelijke 3-jarigen 

Bij de vrouwelijke driejarige merries was het een Elvis Ter Putte nakomeling die schitterde op één. Naelle v Hof Ter Naillen van fokker Maurice Robberecht was de concurrentie te snel af. Taloubette v't Laar (v. Taloubet Z) werd uiteindelijk tweede. Thiam vd Bosdam (v. Pegase van 't Ruytershof) vulde de top drie aan. Op drie schitterde Thiam vd Bosdam (b. Pegase van 't Ruytershof) van fokkers Fattoria Freijze BV, Freddy De Vos en Stafaan De Smoet. 

Resultaten. 

Klik hier voor de resultaten.