Julien Epaillard's toppaard Billabong Du Roumois verkocht aan familie Charles

Julien Epaillard's toppaard Billabong Du Roumois verkocht aan familie Charles

Het internationale toppaard van Julien Epaillard, Billabong Du Roumois is verkocht aan de Britse familie Charles, dat meldt St.George. Epaillard vertelde dat dit was overeengekomen met de eigenaar Philippe Bertho. Daarnaast is hij er zeker van dat men veel over het paard zal horen. 


Dat zal hoogstwaarschijnlijk het geval zijn. De elfjarige zoon van Mylord Carthago gaat naar de Heathcroft Farm van de familie Charles. Peter Charles was Olympisch teamkampioen in Londen in 2012 en heeft drie kinderen die op internationaal niveau sterk presteren, zijn zoon Harry - nummer één op de U25 wereldranglijst - en zussen Scarlett en Sienna. Peter Charles zei dat nog niet was beslist wie van de drie in de toekomst Billabong Du Roumois zou rijden. Dat zal duidelijk worden als hij bij hen op stal is aangekomen. 

Hij merkte de Selle Français vos op toen hij eind februari met Epaillard een van de Grote Prijzen van Oliva Nova won, vlak voor zijn zoon Harry. "Ik had al een hele tijd een oogje op hem. Maar toen was ik er klaar voor. Als je ze niet kunt verslaan, koop ze dan!" zei de Olympische teamkampioen. 

De Billabong Du Roumois was niet alleen zeer succesvol tijdens de Mediterranean Equestrian Tour. De ruin had zijn eerste internationale ervaring opgedaan onder Clement Bertho. Julien Epaillard heeft hem vorig jaar voor het eerst internationaal uitgebracht. Er was bijna geen enkele wedstrijd waar ze zich niet konden klasseren. In Madrid en La Coruña wonnen de twee maar liefst drie rubrieken op rij, waaronder de Wereldbeker-etappe in Madrid. 

Bron: St.Georg