Jan Claeys moet Ier voor laten gaan in de 1m30 ochtendrubriek in Lummen

Jan Claeys moet Ier voor laten gaan in de 1m30 ochtendrubriek in Lummen
Deze ochtend waren het de ruiters van de 1m30 rubriek die onder de bewolkte hemel mochten strijden voor het prijzengeld. De winst in deze rubriek ging echter niet naar een landgenoot, maar was voor de Ier Derek Mccoppin. Hij reed een Zuidam merrie, Fanadwest Dancer, naar de overwinning in een tijd van 64,30 seconden.

De tweede plaats was echter wel voor België dankzij een pijlsnelle ronde van Jan Claeys die met Judy van de Beekhoek, een slechts 8-jarige BWP merrie uit Wandor van de Mispelaere, waarmee hij foutloos wist te blijven in een tijd van 64,54 seconden. Dit is een paard met nog maar beperkte internationale ervaring, waarvan de eigenaar Lieven Verbeke uiterst tevreden mag zijn met deze prestatie. Judy liep vorig jaar ook al mee in Lummen tijdens het BK, waar ze het ook zeer goed deed.

Inge Pieck houdt dan weer de derde plaats bezet, met Dasca van het Vijverbos, ook nog maar een 8-jarige SBS hengst, wist zij namelijk ook foutloos te blijven. Inge reed deze Asca Z hengst in eigendom van Postelmans NV door de chrono in een snelle tijd van 72,06 seconden.

Jana van de Elshoeve, een BWP merrie van Echo van't Spieveld, sprong onder het zadel van Kara Chad (CAN) naar een vierde plaats in een tijd van 72,29 seconden. James Davenport (GBR) en Evita vervolledigen de top 5.

Resultaten vind je hier