Niels Bruynseels in de prijzen in openingsrubriek van LGCT Shanghai

Niels Bruynseels in de prijzen in openingsrubriek van LGCT Shanghai
Wie de Longines Global Champions Tour manche in Shanghai live wou volgen deze ochtend moest al vroeg uit de veren. Met een rubriek over een hoogte van 1m45 die van start ging om 5u45 onze tijd (11u45 in Shanghai) had de Belgische ruiter Niels Bruynseels precies niet veel problemen.

Het was dan ook een zeer spannende barrage waar de 5 ruiters op nog geen seconde verschil van elkaar eindigden. De overwinning ging naar een BWP'er uit Tauber van het Kapelhof, namelijk Garlic v. Kapelhof. Deze werd dankzij Ramzy Hamad Al Duhami (KSA) naar de overwinning gereden in ene tijd van 25,48 seconden.

Op nog geen vijfde van een seconde verschil wist Darragh Kenny met zijn Chanel (v. Challan) ook foutloos te blijven in een tijd van 25,73 seconden wat goed was voor een tweede plaats.

De derde plaats ging naar Frankrijk dankzij een snelle ronde van Pegase du Murier onder het zadel van Roger Yves "Bosty" Bost. Deze Adelfos hengst bleef van het hout en werd door Bost netjes door de finish gereden in een tijd van 25,94 seconden.

Ook onze landgenoot Niels Bruynseels bleef foutloos en weet hierdoor nog wat prijzengeld op te strijken. Met een zevende plaats in een sterk deelnemersveld van meer dan 45 combinaties, mag Niels zeker niet ontevreden zijn. Hij reed er Himalaya van het Molenhof, een BWP Heartbreaker merrie van 10 jaar oud, door de meet in een tijd van 27,22 seconden.

Ook onze landgenoten Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet bleven van het hout, maar waren niet niet snel genoeg om nog met wat prijzengeld aan de haal te gaan. H&M Zilverstar T (v. Berlin) zorgde voor Nicola voor een 17e plaats en Coree(v. Cornet Obolensky ) bracht Wathelet naar een 20e plaats.

Resultaten vind je hier.