Jaaroverzicht: Belgische jeugd verzamelt medailles op het EK in Oliva

Jaaroverzicht: Belgische jeugd verzamelt medailles op het EK in Oliva

Elke dag blikken we terug op een mooi sportief jaar met hoogtes maar helaas ook laagtes. Vandaag een terugblik op de gebeurtenissen in juli.

De familie Philippaerts ontving in juli een nieuwe gekeurde hengst op stal, ter zelfde tijd lag de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs onder vuur nadat Oostenrijk hem aanklaagde voor inbreuken op het dierenwelzijn. Later zou Fuchs volledig vrij gepleit worden van de feiten.

In Lier won Jenny Krogsaeter met Private Dancer Van 't Meulenhof het Belgisch kampioenschap voor zevenjarige springpaarden.

Voor België sprong Nicola Philippaerts in het begin van de maand naar de derde plaats in de loodzware Rolex Grand Prix van Aken. Helaas nam de paardensport ook afscheid van een mooie persoonlijkheid. Groom Evi Vandersmissen liet op 12 juli het leven.

Onder de Spaanse zon reden de Belgische Young Riders voor het tweede jaar op rij naar de Europese titel! Thibault Philippaerts reageerde toen opgetogen dat de Belgische Jeugd nu eenmaal sterk gemotiveerd is. Thibeau Spits won het individueel goud bij de Young Riders, Brent de Schrijver haalde het individueel brons! Bij de junioren reden Aurelia Guisson en Evelyne Putters naar het zilver en brons. 

Als kers op de taart haalden ook de Belgische junioren een team gouden medaille!