Paardensport neemt afscheid van groom Evi Vandersmissen

Paardensport neemt afscheid van groom Evi Vandersmissen

Op zondag 10 juli sloeg het noodlot toe op een nationale menwedstrijd in Linden. De pony van menner Sven Tinlot en zijn vrouw en groom Evi Vandersmissen sloeg op hol met ernstige gevolgen. Helaas vernamen wij vandaag het vreselijke nieuws dat Evi deze voormiddag (dinsdag 12 juli) overleden is, ten gevolge van het ongeval tijdens de deelname aan een menwedstrijd in Linden.

Om nog onbekende redenen sloeg de pony van menner Sven Tinlot op hol tijdens de wedstrijd. De menner en zijn groom werden uit de koets geslingerd. Beide personen werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar Evi overleed aan haar verwondingen. Evi zat als groom op de koets. De menner, Sven Tinlot, werd geopereerd aan enkele breuken maar is niet in levensgevaar. Het ongeval gebeurde niet in een hindernis, en de wedstrijd werd georganiseerd onder het toeziend oog van verschillende jury’s, officials en parcoursbouwers. Sven en Evi droegen ook beide een helm en bodyprotector. Sven is een ervaren en gedreven menner en sinds enkele jaren actief als een commissielid in de Paardensport Vlaanderen mencommissie. De pony is niet gewond.


In naam van de hele sportgemeenschap willen wij ons diepste medeleven tonen aan de familie van Evi Vandersmissen. Onze gedachten gaan uit naar Sven, en hun familie, vrienden en kennissen. We wensen jullie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.


bron: Equibel