Bronzen EK medaille voor Brent de Schrijver

Bronzen EK medaille voor Brent de Schrijver

In de ontknoping van het Europees kampioenschap voor Children werd er sterk gereden in de 1.30m finale.  De ene foutloze omloop volgde na de andere. Voor België was Brent de Schrijver de hoop op een medaille. Samen met LIV Good vd Kattevennen Z hield de jonge ruiter zich sterk en het hout in de lepels.

In totaal wisten drie combinaties over alle omlopen een foutloos parcours af te leggen. Deze drie duo's  moesten de medailles uitdelen via een barrage. Eerste aan de start was Tony Stormanns met Dia Nova (Diamant de Revel).

Het Duitse duo zette de toon met een foutloze omloop in 32,05 seconden. Anna Ruggeri en Dakotah 2(Diarado) volgden aan de start in deze ultieme barrage. Ook dit duo wist van het hout te blijven. De chrono stopte op 32,89 seconden.

De druk kwam dus op de schouders van de Belgische Children ruiter, Brent de Schrijver. Samen met de 10-jarige Liv Good vd Kattevennen Z (Levisto Z) kruiste de Schrijver de finish in 32,85 met één springfout, goed voor het brons. Tony Stormanns kroont zich zo nieuw EK kampioen terwijl de Italiaanse Anna Ruggeri het zilver greep.

Met twee springfouten in de finale en eerder al één springfout strandde Pieter Jan Anthonissen met Odessa C (Thunder vd Zuuthoeve) uiteindelijk op de 25e plaats. Landgenote Marthe-Louize Dieu volgde op plek zes met JAzz van 't Kamerveld (Toulon).

Volledige Uitslag