Is de wolf hier om te blijven? Schaap doodgebeten in Aalter, nest welpen in Limburg

Is de wolf hier om te blijven? Schaap doodgebeten in Aalter, nest welpen in Limburg

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos maakte recent bekend dat er minstens vijf wolvenwelpen geboren zijn in het Limburgse 'wolvengebied'. Van de welpen is ook al een video gedeeld. 

Bij het uitlezen van de wildcamera's van INBO en Natuur en Bos in het wolvengebied in Hechtel-Eksel is vastgesteld dat er dit jaar minstens 5 welpen zijn. In dit filmpje van het INBO zie je alvast 4 ervan. 

Dit is het vierde nest van August en Noëlla. De welpen van vorig jaar, de zogenaamde "jaarlingen", zien de mensen van INBO en Natuur en Bos niet meer op camerabeelden. Zij hebben vermoedelijk het territorium verlaten. Vorig jaar hadden August en Noëlla 9 welpen, maar enkele van hen zijn de afgelopen maanden doodgereden. 

Op zaterdag 17 juni organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos in Oudsbergen een infomarkt over de wolf, omdat er nog heel wat vragen zijn over de aanwezigheid van het dier in onze streek. De infomarkt is gratis en vrij te bezoeken en zal doorgaan in CC 't Heem.

Wolf maakt slachtoffers in Aalter

De eenzame wolf die eerder al gespot werd in de regio van Vleteren en daarna doortrok richting het Oost-Vlaamse Aalter maakt op zijn nieuwe grondgebied slachtoffers. Zo werd vannacht op Facebook volgend bericht gedeeld:



Bron: vrt