Hydrated Happy Grooms moet bewustzijn creëren rond het ter beschikking stellen van drinkbaar water op wedstrijden!

Hydrated Happy Grooms moet bewustzijn creëren rond het ter beschikking stellen  van drinkbaar water op wedstrijden!

In een wereld waar thema’s als paardenwel- zijn vaak domineren, is er een groep hard- werkende individuen die achter de schermen werkt om ervoor te zorgen dat onze viervoeters in topconditie zijn: de grooms. Helaas worden deze toegewijde verzorgers vaak over het hoofd gezien als het gaat om hun eigen welzijn. De International Grooms Association (IGA) onderneemt actie en lanceert de “Hydrated Happy Grooms” campagne, om aandacht te vragen voor de uitdagingen waarmee grooms worden geconfronteerd. Specifiek richt de campagne zich op de voorzieningen van voldoende drinkwater, die vaak ondermaats of gewoon niet aanwezig zijn op meerdaagse wedstrijden.

Volgens een recent artikel gepubliceerd door de IGA, zijn veel grooms gedwongen om hun dorst te lessen door te drinken uit tuinslangen, die ze overigens ook gebruiken voor de paarden, wat een aanzienlijk risico met zich meebrengt voor hun gezondheid. Er wordt gewezen op het gebrek aan toegang tot schoon en veilig drinkwater voor grooms op wedstrijden. Dit gebrek aan basisvoorzieningen kan leiden tot uitdroging en gezondheidsproblemen bij de grooms, wat op zijn beurt een negatieve invloed kan hebben op hun vermogen of bereidheid om voor de paar- den te zorgen.

De “Hydrated Happy Grooms” campagne van de IGA heeft tot doel bewustwording te creëren over dit belangrijke probleem en tegelijkertijd oplossingen aan te dragen. De campagne pleit voor betere toegang tot drinkwaterfaciliteiten voor grooms, inclusief de installatie van water- punten dicht bij de voorzieningen van de paar- den. Het doel is om ervoor te zorgen dat grooms op een veilige en gezonde manier gehydrateerd kunnen blijven, zodat ze hun essentiële taken naar behoren kunnen uitvoeren. De IGA roept de hele paardengemeenschap op om de campagne te ondersteunen. Dit omvat niet alleen paardeneigenaren en -trainers, maar ook stal- beheerders en wedstrijdorganisatoren. Samen kunnen ze ervoor zorgen dat de grooms de er- kenning en ondersteuning krijgen die ze verdienen, en dat hun basisbehoeften, zoals toegang tot schoon drinkwater, worden vervuld.

Het welzijn van grooms is van vitaal belang voor de paardenindustrie. Ze spelen een cruciale rol in het verzorgen en onderhouden van de gezondheid en het welzijn van de paarden. Het is dan ook essentieel dat hun eigen welzijn serieus wordt genomen en dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat ze gehydrateerd en gezond blijven tijdens hun werk. 

bron: de Paarden Gazet