Grand Prix hengst Expression maakt rentree in de sport onder Nico Nyssen

Grand Prix hengst Expression maakt rentree in de sport onder Nico Nyssen

Bijna drie jaar moesten we de KWPN gekeurde hengst Expression op het dressuur toneel missen, maar de veertienjarige hengst is terug van weggeweest! De U25 ruiter uit ons land, Nico Nyssen mag hem verder uitbrengen en deed dat afgelopen zondag (05/02) voor de eerste keer tijdens het CDN Dentergem. 

De veertienjarige KWPN-hengst uit een combinatie van Vivaldi en Melody werd gefokt door Gert Willem maar was het meest recent bij de FEI geregistreerd in samenwerking met Alex en Jannet van Silfhout. 

Expression genoot z'n opleiding onder Diederik van Silfhout, waar hij van jong paard uitbloeide tot een eyecatcher op Grand Prix-niveau. Hun internationale debuut was in 2014 tijdens het WK voor Jonge dressuurpaarden in Verden, waar ze in de troostronde afvielen. Een jaar later stond hij als zesjarige aan de start op datzelfde WK waar hij naar een zesde plaats reed.

Later, in 2018 volgde hun internationale Grand Prix-debuut. Eerder dat jaar wonnen ze al het Nederlandse Indoorkampioenschap en namen ze deel aan het CDIO Rotterdam. Dat jaar kreeg Expression ook het NOP label achter zijn naam, met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. 

Daarna volgde er een lange pauze voor de hengst met een terugkeer onder Van Silfhout op het CDI in Lier van 2019 en werden ook opgenomen in het A-team voor Nederland. Maar tegenslag zat in een klein hoekje want vlak voor het CDIO Rotterdam werd bekend dat de hengst geblesseerd was, waarna een pauze van opnieuw 9 maanden volgde. Daarna verloor Expression ook zijn NOP-label voor de Olympische Spelen...

Van Silfhout's laatste CDI optreden met Expression was in maart 2020 op het CDI Herning. Daarna was er voor drie jaar geen spoor meer van Expression... Tot nu! Afgelopen weekend verscheen hij opnieuw op het toneel tijdens het CDN Dentergem. Nico Nyssen kreeg de teugels in handen en reed buiten wedstrijd in de Intermediaire II-categorie. 


Bron: Eurodressage