Querlybet Hero gaat de fokkerij volledig dienen

Querlybet Hero gaat de fokkerij volledig dienen
Querlybet HeroVorige maand werd hij nog gehuldigd als "BWP Ambassadeur", nu gaat hij zich volledig richten op de fokkerij! We hebben het hier over de 14-jarige sBs hengst Querlybet Hero (Baloubet du Rouet x Darco). Philippe Le Jeune laat aan Studforlife weten dat hij uit de sport gaat en nu volop de fokkerij zal bedienen. Al is een sportieve comeback nooit uitgesloten. Querlybet Hero zal het komende seizoen in Ierland staan.

De moeder van deze hengst is niemand minder dan Narcotique de Muze II, dewelke eveneens de moeder is van o.a. Boyanta de Muze (ex. Philippe Le Jeune), Sea Coast Ferly (Gudrun Patteet) en Farfelu de la Poppe (Jos Verlooy).

Querlybet Hero zelf heeft heel wat nakomelingen in de sport rondlopen. In België kennen we o.a. Sea Coast Forlap DC, de regerende Belgische kampioen. Klik hier voor een overzicht van zijn nakomelingen.

Het laatste internationale optreden van Le Jeune en deze hengst was begin november in Verona, daar gingen ze met een opgave uit de ring. Voor de topprestaties van deze combinatie moeten we terugkeren naar het jaar 2011. Toen wonnen zij in Stuttgart (1m45) hun de enigste internationale concours samen. Datzelfde jaar werden ze nog tweede in Luik (1m35).
Klik hier voor een overzicht van hun internationale prestaties.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BbrsHZiONzI