Op CK Regio Tuigpaard Zuid gaan sport en fokkerij samen

Op CK Regio Tuigpaard Zuid gaan sport en fokkerij samen

De Centrale Keuring in Regio Tuigpaard Zuid was weliswaar niet zo omvangrijk maar te samen met de sportrubrieken werd het ook daar een heel complete dag met aardig wat bezoekers. 

De strijd in de competitie is er heel boeiend en Piet Lijffijt met zijn Juliësta (v. Manno) is  meestal wel in de kopgroep te vinden maar vandaag nam Piet de hoofdprijs mee. De vosmerrie Juliësta ging met afdruk en takt groot van de vloer en maakte zich voornaam in het front. Met veel kijk erop liep Jonkheer (v. Eebert) van Wim Jansen naar plaats twee gevolgd door Karin (v. Granaat) met Cor van Dijk, een merrie die de combi sport/fokkerij heel duidelijk in praktijk brengt: de reg. mede door haar sterke manier van bewegen. 

Weer merries

In de lage limietklasse maakte een drietal merries de dienst uit. Pien Jansen liet de Delviro-dochter Joker er met veel elan en gedragenheid over gaan en won met haar gevolgd door Jara (v. Cizandro) van J. Kramer met Nico Calis en Jirzela-C (v.Plain’s Liberator) met Etienne Raeven. Ook zij kwam even eerder aan de hand in de baan en verwierf een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag bij de rubriek keur/elitemerries. Vierde werd de Algemeen Kampioen CK Zuid Jarina (v. Delviro HBC) van Jan Thijs met Harry Claassen gevolgd door Jaantje (v. Cizandro) van Gebr. den Otter met Robbie van Dijk.  

Elegant

De winst in  de hoge limietklasse was voor de elegante Hannalina (v. Crescendo)met Ad Bakx. Zij wist Helandro B (v. Cizandro) met Cor van Dijk en Ilanda (v. Eebert) van Viggon van Beest en Gebr. van Manen met Robbie van Dijk achter zich te houden. 

Stal Jansen

In de damesrubriek en de ereklasse heerste evenals in de limietklasse Stal Jansen. Pien Jansen won met  de altijd sympathiek optredende Freedom (v. Patijn) de damesrubriek en echtgenoot Wim nam de ereklasse voor zijn rekening met deze bruine. In de ereklasse was het Cor van Dijk die met Elegant (v. Waldemar) de conurrentie vormde met op plaats drie Emaire (v. Manno) van J. Kramer met Nico Calis. In de damesrubriek deed Annemiek Calis weer goede zaken met Emaire en werd tweede voor Anita Haverkamp met Atillos (v. Talos)  van Stoeterij Embregts/Van der Gun. 

Vier mooie spannen

In Zuid verschenen vier mooie spannen in de baan en het was Stal van der Gugten die het winnende span presenteerde. Martin Verboord, Etienne Raeven en Antoon Epskamp konden in die volgorde daarna hun fraaie spannen opstellen

Persbericht KWPN