Gewest Moerbeke wint de eerste 'Flanders BWP Cup'

Gewest Moerbeke wint de eerste 'Flanders BWP Cup'
Zaterdagmiddag werd op Flanders Horse Expo in Gent de eerste editie van de 'Flanders BWP Cup' verreden. De 4 BWP gewesten uit de provincie Oost-Vlaanderen namen het daarin tegen elkaar op.
Deze Cup was een aanlegtest voor jonge BWP spring- en dressuurpaarden.

Bij de dressuurpaarden won de 7-jarige Jinta (Dayano x Balzflug x Sudan). Deze komt uit de fokkerij van Gilbert Lammertyn en is in eigendom van Ariane Van Guyse. Jinta vertegenwoordigde het gewest Moerbeke.
Ook het winnende springpaard bij de 5-jarigen kwam uit dit gewest. Deze luisterde naar de naam Laguna v’t Maeshof (Toulon x Ti Amo Van ’t Lambroek x Randel Z). De naam "v 't Maeshof" verwijst naar de fokkerij van Eric en Jacqueline Maes.
Bij de 6-jarige springpaarden won Kyrelle vh Krekelhof (Ogano Sitte  x Contact vd Heffinck x Sheyenne De Baugy). Kyrelle werd gefokt bij Daniel Reygaerts en zij vertegenwoordigden het Gewest Zuid-Oost-Vlaanderen.


Met twee overwinningen ging de eerste 'Flanders BWP Cup' naar het BWP gewest Moerbeke. Het gewest Zuid-Oost Vlaanderen eindigde op de 2e plaats voor het gewest Evergem en het gewest Sint-Niklaas.

Voor de resultaten:





Klik hier voor alle foto's.


FRB_1414B


https://www.youtube.com/watch?v=tPsMEMEsglI&app=desktop