Felix Koller verlaat Stal Tops voor Andreas Knippling

Felix Koller verlaat Stal Tops voor Andreas Knippling

Felix Koller heeft een nieuwe werkgever. Na een jaar in het prestigieuze Valkenswaard (NED) met Global Champions Tour oprichter Jan Tops, verhuist de 24-jarige Oostenrijker naar Duitsland. Om precies te zijn naar Andreas Knippling in Gut Wahnenhardt, waar Felix Koller zijn oude topvorm wil hervinden en daar als enige ruiter de kansen voor zou krijgen.


Er zijn verschillende redenen voor de verandering, liet Felix Koller weten in een interview met EQWO.net. Over het algemeen ziet de Oostenrijker voor hem persoonlijk meer mogelijkheden om in een kleinere stal terug te klimmen naar de top van de wereld. "Het was een goede tijd, ik heb veel kunnen meenemen voor de toekomst en ik heb ook veel geleerd over het vak. Valkenswaard is de thuishaven van de top springsport, met de Global Champions Tour en alles wat daarbij komt kijken kan ik daar natuurlijk van profiteren."

Voor de toekomstige baan was een langdurige samenwerking bijzonder belangrijk voor de European Young Rider Silver Medallist 2018. Hij heeft dit hopelijk gevonden met Andreas Knippling (GER) in Keulen-Bonn. De Duitser is springtrainer en runt een wedstrijd- en trainingsstal. Knippling is internationaal succesvol in de sport tot 1/60m en vijfsterren niveau. Hij mocht onder andere de Duitse kleuren vertegenwoordigen op 14 Nations Cups. Met Felix Koller heeft hij nu de diepgaande steun van een ruiter die - zoals hijzelf - bij Paul Schockemöhle heeft mogen leren.

Felix Koller heeft een tiental paarden om in de toekomst te trainen, hij zit momenteel in de kennismakingsfase, het is tenslotte zijn eerste week in Keulen. Maar de eerste competitie staat al voor de deur: dit weekend gaan ze naar Lier in het Azelhof. Het grote doel van de Oostenrijker is om weer mee te mogen doen aan landenwedstrijden en om weer aan de top te komen in de competitie van de beste springpaarden. 

Bron: Eqwo.net