Paardensport neemt afscheid van LRV en BWP boegbeeld Jef Mertens

Paardensport neemt afscheid van LRV en BWP boegbeeld Jef Mertens

Op 7 maart 2022 verliet Jef Mertens ons op 96-jarige (!) leeftijd. Jef was een icoon, pionier en inspiratiebron in LRV en BWP. Gewezen nationaal monitor en voorzitter van BWP-voorzitter van LRV Antwerpen en BWP-voorzitter in de periode van 1969 tot 1992. Hij was ook Grootofficier in de Orde van Sint-Joris. 

Miet Wittewrongel schrijft als Kanselier van de Orde van Sint Joris onder andere de volgende typerende woorden over Jef: 

"Met spijt in't hart dienen wij afscheid te nemen van een "boegbeeld" uit de ruiterij en fokkerij. De inzet van Jef voor zijn ideaal is niet in een paar minuten te verwoorden. Als leven een kunst is dan heeft Jef Mertens met een pallet met veel kleuren een prachtig schilderij gecreëerd. Hij was een persoon zoals aangehaald in het evangelie, iemand met veel talenten, die hij in alle facetten heeft benut ten dienste van zijn gezin, zijn bedrijf en zeker niet in het minst voor zijn medemens, voor ruiterij en fokkerij in't bijzonder. Voor Jef moet het duidelijk zijn geweest dat je maar zin kunt geven aan je leven, als je je echt aan iets waagt." 

Jef is vader, grootvader en over-grootvader van verschillende LRV-leden en oud-LRV-leden. 

Bron: LRV